Life coach Amsterdam

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Coaching

Life coaching

Al bijna 15 jaar werk ik als life coach in Amsterdam. Het maakt niet uit hoe lang ik al werk als life coach, het blijft voor mij interessant, vernieuwend, verdiepend en uitdagend.

Wat mij opvalt, is dat ik door de jarenlange training sneller scherpe feedback geef en eerder tot de kern kom tijdens life coaching sessies. Effectief feedback kunnen geven is een kwestie van ervaring en valt niet uit een boekje te leren. Soms betekent dit dat een life coaching ‘traject’ iets korter duurt dan toen ik net startte als life coach. Maar dat is niet altijd zo. Als life coach volg ik het tempo van mijn cliënten.

Ik schrijf het woord ‘traject’ bewust tussen haakjes. Life coaching sessies verlopen nu eenmaal niet volgens een uitgestippeld plan of vaste routine. Als life coach kijk ik steeds opnieuw naar wat een cliënt nodig heeft om verder te komen en doelen te realiseren. Tijdens een coaching traject kunnen coaching doelen wijzigen. Soms komt na een paar coaching sessies het ware doel pas naar boven.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie met life coach Evelyn 06-81190606 >

Als life coach heb ik de taak om me voortdurend af te stemmen op mijn cliënt. Dit vraagt naast inlevingsvermogen ook flexibiliteit en het vermogen tijdens een coach sessie in het nu te zijn.

Een life coach moet bereid zijn om vooropgestelde plannen, paradepaardjes en eigen belang los te laten om de behoefte van een cliënt goed te kunnen volgen. Dit maakt life coaches overigens niet grenzeloos.

Ik heb met de jaren steeds beter geleerd om te luisteren naar mijn gevoel en grenzen te uiten. Je kunt er niet voor een ander zijn als je niet voor jezelf zorgt. Life coaching vraagt om verbinding met mezelf en met de ander. Juist dit maakt life coaching zo boeiend en afwisselend.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie met life coach Evelyn 06-81190606 >

Orthomoleculaire therapie: ontlastingsonderzoek

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Orthomoleculaire therapie

Ontlastingsonderzoek

Waarom ontlastingsonderzoek laten doen bij een orthomoleculair therapeut?

Ontlastingsonderzoek is tijdens de orthomoleculaire behandeling vaak de eerste stap in het achterhalen van oorzaken van maag- en darmklachten.

Als orthomoleculair therapeut zie ik regelmatig cliënten die zich voor honderden euro’s hebben laten testen op voedingsintoleranties en vervolgens (zelfs na het elimineren van bepaalde voeding) nog steeds last hebben van maag- en darmklachten en het prikkelbare darm syndroom.  

Voordat je gaat testen (bloedtest) op voedingsintoleranties, voedingsovergevoeligheden of voedselallergieën zou ik een ontlastingsonderzoek aanraden. Door middel van een ontlastingsonderzoek krijg je een overzicht van hoe het gesteld is in de darmen. Het gaat verder dan alleen het testen op voedingsovergevoeligheden- en allergieën. Het gaat erom dat het hele milieu in de darmen verbetert. Dit maakt je ook minder gevoelig voor bepaald voedsel.

Testen op voedingsintoleranties

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Orthomoleculaire therapie

Als orthomoleculair therapeut krijg ik vaak het verzoek van cliënten om onderzoek te doen naar voedselintoleranties. Het laten testen op voedingsintoleranties kan heel nuttig zijn. Als je eenmaal weet op welke voeding je lichaam reageert, kun je deze voedingsmiddelen vermijden waardoor klachten kunnen afnemen en het herstel van je lichaam mogelijk vlotter verloopt.

Corona, overgewicht, leptine en resveratrol

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Coronavirus, Covid-19-virus

Complicaties bij Corona-infectie en verhoogde leptinespiegels

Kort na de uitbraak van het Coronavirus, COVID-19, concludeerden artsen dat vooral mensen met overgewicht, obesitas en diabetes type-2 op de IC belanden. Dit deed direct alarmbellen rinkelen: wat maakt dat juist deze groep mensen zo gevoelig is voor een slecht verloop bij een infectie met het Coronavirus?

Vitaminen en mineralen voor je weerstand

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Coronavirus, Covid-19-virus

Een goede weerstand komt natuurlijk niet alleen uit een potje. Een sterk immuunsysteem dat goed bestand is tegen virussen en bacteriën, is afhankelijk van vele factoren. Hierbij kun je denken aan gezonde voeding, bewegen en goed slapen.

Maar ook het feit of je wel of geen borstvoeding hebt gehad, het kunnen maken van de juiste levenskeuzes, leuke sociale contacten, goede relaties met je dierbaren en stressmanagement zijn factoren die de werking van je immuunsysteem beïnvloeden.

Oligo therapie

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Orthomoleculaire therapie

Essentiële aanvulling op orthomoleculaire geneeskunde: de Oligo therapie

Toen ik voor het eerst hoorde over Oligo therapie, kwam dit op mij nogal zweverig over. Het zou gaan om “zeer kleine hoeveelheden sporenelementen die het lichaam in staat stellen om verstoorde stofwisselingsfuncties te normaliseren”.

Ehh… Say what? Lijkt dat niet verdacht veel op homeopathie?

Stress en vrouwelijke hormonen

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Orthomoleculaire therapie, Psyche en voeding

Stress en vrouwelijke geslachtshormonen

In mijn praktijk voor orthomoleculaire therapie, klinische psycho neuro immunologie en life coaching zie ik veel vrouwen die worstelen met hormonale klachten. Hierbij kun je denken aan PMS (premenstrueel syndroom), onregelmatige menstruatie, vleesbomen, PCOS (polycysteus ovarium syndroom), endometriose en overgangsklachten. Maar ook (cyclische) angsten, prikkelbaarheid en zelfs depressie kunnen hormonaal gestuurd zijn.

EMDR the missing link in balanceren van emoties

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in EMDR therapie

EMDR therapie helpt vastzittende emoties te ontladen.

Als life coach blijf ik me steeds ontwikkelen en leer ik regelmatig nieuwe technieken bij, zoals recentelijk EMDR therapie. Meestal doe ik opleidingen omdat ik het leuk vindt, maar soms ook omdat ik vastloop of een hiaat ervaar in mijn coaching & therapie aanpak. Mijn vak als life coach en therapeut dwingt me simpelweg te blijven groeien en op zoek te gaan naar oplossingen voor mijn cliënten.

Een van de dingen waar ik tegenaan liep in mijn praktijk voor life coaching en therapie was dat het niet altijd lukte om hevige negatieve emoties van cliënten te balanceren. Sterke angsten zoals bij  faalangst, paniekaanvallen, hypochondrie, rijangst en onzekerheid zijn hier voorbeelden van.

Stress en depressie behandelen: over serotonine en ontsteking

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Orthomoleculaire therapie

Cytokines en de uitputting van serotonine

Serotonine is een belangrijke feel good stof en neurotransmitter in het brein. Tekort aan serotonine wordt geassocieerd met depressie, neerslachtigheid, stress, prikkelbaarheid en slapeloosheid.

Er zijn meerdere mechanismen die ervoor zorgen dat in geval van ontstekingsprocessen in het lichaam de vorming van het geluksstofje serotonine niet optimaal verloopt.

Eén belangrijke link tussen ontsteking en serotonine zal ik toelichten.