Dream, dare…DOEN

Amsterdam, 9 maart 2012, @Goodies

Dream, dare…DOEN

Soms lijkt het alsof de hele wereld je toelacht. Alsof alles gebeurt met een dikke knipoog van bovenaf. Zo kom je wel eens met iemand in aanraking, die iets in je triggert. Zo’n ontmoeting, neemt dan plots een heel bijzondere wending: het raakt je, maakt iets in je los, brengt je in beweging…

Zo’n ontmoeting had ik laatst met Evelyn. Die dag kwam ik bij haar om de uitkomst van de Talentenanalyse door te spreken. Een talentenanalyse die helpt meer inzicht te krijgen in jezelf en ondersteunend werkt met betrekking tot het maken van loopbaankeuzes en/of studiekeuzes. Al pratend komt het gesprek opvallend vaak op mijn ‘innerlijke wens om te schrijven’. Lang verhaal kort; die dag verlaat ik Amsterdam met de spontane aanbieding om vaste columniste te worden op haar website Quarterlife Quest!!

‘Ik en Quarterlife Quest’, klinkt als een ideale match. Ik ben immers het wandelende voorbeeld van een twintiger die er, tot niet eens zo lang geleden, alles aan deed om zichzelf en die dip voor te blijven. Hoe hard ik ook voor mezelf uit rende, toch was daar het moment dat het me inhaalde en ik tot stilstand werd gebracht. Boeken zou ik over deze dynamische levensfase kunnen schrijven. Neem alleen al het afgelopen jaar waarin ik na een relatie van bijna tien jaar van de ene op de andere dag werd overgeleverd aan het leven als ‘single’ en eigen huis & haard verruilde voor m’n oude kamertje in mijn ouderlijk huis. En hiermee samenhangend het hervinden van evenwicht (fysiek en mentaal) nu mijn leven totaal op zijn kop stond. Of neem de intense ervaringen die mijn passie voor reizen me bracht (en brengt). En het afwegen van loopbaan- en studiekeuzes nu alles weer helemaal open ligt en daarmee de wereld aan mijn voeten. Alles wat ik in deze nieuwe versie van mezelf meemaak en onderneem, daar zou ik best een column over kunnen schrijven… (denk ik). Stom verbaast en vooral blij verrast installeer ik me die middag in één van de Negen Straatjes met een pen, schrijfblok en een sloot verse muntthee. Terwijl het nieuws langzaam bezinkt, begint er tegelijkertijd iets in me te bruisen; ‘IK als columniste’, de gedachte alleen al, geeft me een enorme energie boost. ‘Ff serieus, nu ga ik het écht DOEN! Ik heb gewoon een platform om te publiceren in lijn met ideeën die al tijdenlang bij me sluimeren…’

De nacht voor mijn zelf opgeworpen eerste deadline, breekt het angstzweet me aan alle kanten uit. De plankenkoorts vliegt me naar mijn keel. Er is geen weg meer terug: nu moet ik wel met de billen bloot..!

(‘OMG’, wáárom ging ik dit ook al weer doen… ?!)

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.