Wat is Mindfulness based cognitieve therapie (MBCT)?

Mindfulness based cognitive therapy – ook wel MBCT of Aandachtgerichte cognitieve therapie genoemd – is een nieuwe, effectieve vorm van psychotherapie. Het is een combinatie van Mindfulnesstechnieken en cognitieve therapie.

Met Mindfulness based cognitive therapie leer je de werkelijkheid te accepteren zoals die is waardoor innerlijke rust kan worden bereikt. Dit maakt Mindfulness een uniek en uiterst werkzaam therapeutisch middel.

Maak een afspraak voor een gratis (telefonische) kennismaking

Mindfulness

Mindfulness staat voor aandacht, acceptatie en aanvaarding.

Door middel van speciale Mindfulness-technieken leer je in een open en bewuste levenshouding aan te nemen. Ingesleten reactiepatronen worden ontmanteld waardoor meer vrijheid ontstaat en je nieuwe wegen kunt verkennen. Zo ontstaat er ruimte voor verandering en heling.

Wanneer Mindfulness based cognitieve therapie?

MBCT is breed toepasbaar. Zo kan het onder meer worden ingezet bij de behandeling van:

  • Depressies
  • Stressgerelateerde klachten
  • Onrust, piekeren
  • Chronische pijn.

Bij Boost Your Mood wordt MBCT (afhankelijk van je behoefte en klachten) vaak gecombineerd met Orthomoleculaire therapie, coaching en NLP.

MBCT  is wetenschappelijk onderzocht en bewezen effectief.

Wat levert MBCT op?

Mindfulness based cognitieve therapie richt zich – meer dan andere therapieën – op hoe je gelukkiger kunt worden. MBCT kan er aan bijdragen dat problemen je leven niet langer beheersen. Hierdoor kan ruimte ontstaan voor innerlijke rust, geluk en heling.

Meer therapie…

Meer weten?

Neem contact op!