Orthomoleculaire therapie Amsterdam

Zoek je een goede orthomoleculair therapeut in Amsterdam?

Als orthomoleculair therapeut kan ik ondersteuning bieden bij het verhogen van je weerstand, maag- en darmklachten, PDS, stress, slaapproblemen, hoofdpijn, HSP, eczeem, allergieën, depressie, ADHD en vermoeidheid, etc.

Mijn praktijk voor orthomoleculaire therapie is gevestigd in Amsterdam Rivierenbuurt.

  • Erkend orthomoleculair therapeut, auteur van het boek Boost Your Mood
  • Voeding als medicijn voor lichaam en brein
  • Advies over het gebruik van vitaminen, mineralen, kruiden, aminozuren etc.
  • Diverse aanvullende testen, de Health Checks (lees meer…)
  • Vergoedingen uit aanvullende pakket, valt onder Natuurgeneeswijzen (lees meer…)
  • In overleg ook Vlot of Kort Consult mogelijk (zie hier tarieven)
  • Goed bereikbaar in Amsterdam Rivierenbuurt

Bel met 06-81190606 of  Maak een afspraak! >

Orthomoleculaire behandeling in Amsterdam?

Orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten rondom voeding en wat bepaalde voedingsstoffen tot op cel niveau aan toe doen in je lichaam. Door te streven naar optimale concentraties van voedingsstoffen worden de basisvoorwaarden voor een gezond lichaam en een krachtige geest gegeven.

Middels een uitgebreide anamnese (vragen over je klachten, voedingspatroon, leefstijl, ziektegeschiedenis etc.) kunnen mogelijk voedingstekorten worden opgespoord. Daarnaast worden aanvullende Health Checks ingezet.

Meten is weten! De Health Checks.

Om de behandeling zo goed mogelijk in te zetten, bieden wij een aantal testen en onderzoeken aan. Wil je het gehalte van belangrijke vitaminen of mineralen laten bepalen? Of wil je je laten testen op voedingsintoleranties? Bij Boost Your Mood worden bij de orthomoleculaire behandeling diverse Health Checks ingezet:

De SKB bloedtest, basisscreening darm en screening op voedingsintoleranties en -allergieën zijn basistesten waar ik bij voorkeur veel mee werk.

Neem contact op voor meer informatie

Bij welke klachten orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie kan een gunstige invloed hebben op o.a stemmingsklachten, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, slaapproblemen, stress, burn-out klachten, PMS, ADHD, HSP, overprikkeldheid, onrust en angsten, darmklachten, prikkelbare darm syndroom (PDS), winterdepressie, eczeem, allergieën, verminderde weerstand, hypoglykemie, diabetes type 2, insulineresistentie.

Orthomoleculaire therapie bij Boost Your Mood kan – indien gewenst – worden gecombineerd met andere interventies zoals beweging, ontspanning, klinische Psycho Neuro Immunologie, psychotherapie, life coaching of EMDR.

Neem contact op met orthomoleculair therapeut Evelyn Prinsen!

Vergoedingen en kosten orthomoleculaire therapie

Een sessie orthomoleculaire therapie kost € 85,-.

Orthomoleculaire therapie consults komen in aanmerking voor vergoedingen van de verzekering (vanuit het aanvullende pakket, dit heeft geen invloed op je eigen risico).

Orthomoleculaire geneeskunde valt onder alternatieve therapie/natuurgeneeskunde. Benodigde informatie zoals mijn zorgverlenersnummer etc. staan hier… (lees verder).

Wat kun je verwachten van orthomoleculair therapeut Evelyn?

Voorafgaand aan het eerste consult voor orthomoleculaire therapie ontvang je een uitnodiging voor het online invullen van een vragenlijst. Op deze wijze heb ik al enkele belangrijke gegevens en kan ik eventueel al wat voorwerk doen.

Ik raad je aan om voorafgaand aan orthomoleculaire therapie je huisarts te informeren.

Het eerste consult bij orthomoleculair therapeut Evelyn

Tijdens het eerste orthomoleculaire consult in mijn praktijk in Amsterdam neem ik een uitgebreide anamnese af. Dat wil zeggen dat ik je veel vragen zal stellen over je klachten (mentaal en fysiek), ziektes in de familie, je levensloop – soms tot aan je geboorte aan toe. Zo tracht ik zicht te krijgen op oorzaken, stressoren en belangrijke life events die van invloed zijn op je gezondheid.

Uiteraard neem ik een voedingsanamnese af. Je kunt eventueel al een voedingsdagboek meenemen, maar ik zal je voedingspatroon ook ter plaatste bij je uit vragen.

Op basis van de anamnese kan ik mogelijke knelpunten, oorzaken en voedingsdeficiënties vaststellen. Je krijgt meteen voedings-, suppletie- en leefstijladviezen. Je kunt na het eerste orthomoleculaire consult direct aan de slag!

Als orthomoleculair therapeut maak ik veelvuldig gebruik van aanvullende testen. Tijdens het eerste consult bespreken we welke vervolgonderzoeken, testen of health checks eventueel zinvol zijn. Soms krijg je al meteen een testset mee naar huis voor bijvoorbeeld het afnemen van ontlastingsonderzoek, het testen van voedingsintoleranties of het afnemen van een haarmineraal analyse. Indien gewenst, stuur ik je na het eerste consult een uitnodiging voor het maken van een neurotransmitter test (gratis).

Het is overigens niet zo dat orthomoleculaire therapie bij Boost Your Mood per definitie gepaard gaat met het afnemen van (bloed)testen. Testen worden niet lukraak ingezet maar moeten echt een doel hebben en vormen een geïntegreerd onderdeel van de orthomoleculaire behandeling. Het afnemen van een losse test, zonder voorafgaand een uitvoerige anamnese te hebben gedaan, raad ik dan ook af.

Vervolgconsults orthomoleculaire therapie

Het tweede orthomoleculaire consult vindt meestal na twee of drie weken plaats.  We monitoren het verloop, bespreken de resultaten van de eventuele testen en fine tunen de orthomoleculaire behandeling.

Aantal afspraken orthomoleculaire therapie

Het aantal sessies orthomoleculaire therapie verschilt van persoon tot persoon. Meestal zijn twee of drie sessies voldoende.

Kosten orthomoleculaire therapie

Een sessie orthomoleculaire therapie kost € 85,-.

Ik word als orthomoleculair therapeut (deels) vergoed vanuit het aanvullende pakket onder de noemer ‘alternatieve therapie’.

Neem contact op met orthomoleculair therapeut Evelyn Prinsen!

Vergoeding orthomoleculaire therapie door werkgever

Misschien zit je in een burn-out of heb je last van werkgerelateerde spanningsklachten? Wellicht is het mogelijk dat je werkgever een traject voor orthomoleculaire therapie vergoedt. Indien gewenst stel ik een offerte op maat op voor bijvoorbeeld een burn-out hersteltraject. Het is tevens mogelijk orthomoleculaire therapie met coaching te combineren voor een volwaardige aanpak van burn-outklachten.

Orthomoleculaire therapie of voedingsadvies online

Hoewel mijn praktijk voor orthomoleculaire therapie makkelijk te bereiken is in Amsterdam Rivierenbuurt, kan het voorkomen dat je reistijd- en kosten wilt besparen. Dan is het tevens mogelijk online orthomoleculair (voedings)advies te krijgen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Neem contact op met orthomoleculair therapeut Evelyn Prinsen!

Nieuwsgierig geworden?

Wil je een afspraak maken voor orthomoleculaire therapie? Of heb je vragen?

Neem contact op of bel meteen 06-81190606

Of lees nog even verder over orthomoleculaire therapie.

Een orthomoleculair therapeut met een beetje extra.

Naast orthomoleculair therapeut ben ik life coach en opgeleid in de klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI). Dit betekent dat ik tijdens de orthomoleculaire behandeling kijk naar verschillende systemen die je gezondheid kunnen beïnvloeden.

Hierbij kun je denken aan je hormoonhuishouding, immuunsysteem, brein, cognitie (gedachtepatronen), emotieregulatie en sociale context (werk, relaties etc.).

Orthomoleculaire geneeskunde volgens de klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI).

Orthomoleculaire therapie volgens de klinische Psycho Neuro Immunologie gaat over de interactie tussen het denken (psyche), de hersenen (neurologie), het immuunsysteem (immunologie) en het hormonale systeem (endocrinologie).

Orthomoleculair therapeut met veel oog voor de Psyche

Als orthomoleculair therapeut staar ik me niet blind op je voedingspatroon alleen. Ik heb veel oog voor de psychische kant van klachten en de wijze waarop bijvoorbeeld negatieve denkpatronen en chronische stress het immuunsysteem kunnen ondermijnen. (Hier gaat mijn boek Boost Your Mood over.)

Omgekeerd beïnvloed je biochemie – je unieke balans van neurotransmitters, hormonen, enzymen et cetera –  ook je persoonlijkheid. Biochemische processen in je lichaam hebben dus invloed op je gedrag, denken en gevoelsleven.

Orthomoleculaire therapie gaat, indien gewenst, verder dan voedingsadvies en tips over voedingssupplementen alleen. Leefstijl veranderingen, keuzes maken, grenzen stellen, zelfacceptatie en leren loslaten kunnen noodzakelijk zijn om echt te helen.

Een uitgebalanceerd voedingspatroon, hoogwaardige supplementen, leefstijl veranderingen, beweging, stress release, herstel bioritme, psychologische interventies en life coaching kunnen onderdeel uitmaken van de orthomoleculaire behandeling bij Boost Your Mood.

Filmpje over orthomoleculaire therapie

Interesse in orthomoleculaire therapie?

Wil jij een orthomoleculaire behandeling boeken? Of heb je misschien nog vragen?

Neem contact op met orthomoleculair therapeut Evelyn (06-81190606)

Orthomoleculaire therapie is een aanvullende, complementaire therapie en vervangt geen reguliere medische behandeling. Een orthomoleculair therapeut stelt geen diagnoses. Ik raad je aan voorafgaand aan een consult en/of bij klachten die langer dan 6 weken aanhouden, de huisarts in te schakelen.