Zoek je een goede orthomoleculair therapeut in Amsterdam?

Voeding en leefstijl als medicijn voor lichaam en brein.

Een orthomoleculair therapeut kan ondersteuning bieden bij maag- en darmklachten (zoals het prikkelbare darm syndroom – PDS), stressgerelateerde klachten (denk aan slaapproblemen, burn-out, vermoeidheid, onrust), hormonale klachten (overgang, PMS, PCOS), hoofdpijn, huidklachten (eczeem, acne), voedselovergevoeligheden en allergieën, depressie, ADHD, HSP, zwakke weerstand etc.

Mijn naam is drs. Evelyn Prinsen. Ik ben erkend orthomoleculair therapeut en heb een praktijk sinds 2007. Verder heb ik een achtergrond in de Psycho Neuro Immunologie en ik ben auteur van twee boeken. Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier...

Diverse testen en onderzoeken zijn mogelijk (de Health Checks lees meer…)

Vergoedingen uit aanvullende pakket en in overleg is een ook Vlot of Kort Consult mogelijk.

Zie voor de actuele tarieven: informatie -> tarieven.

Meten is weten! De Health Checks.

Om de behandeling orthomoleculaire therapie zo goed mogelijk in te zetten, bieden wij een aantal testen en onderzoeken aan. Wil je het gehalte van belangrijke vitaminen of mineralen laten bepalen? Of wil je je laten testen op voedingsintoleranties? Bij Boost Your Mood worden bij de orthomoleculaire behandeling diverse Health Checks ingezet.

De SKB bloedtest, basisscreening darm en screening op voedingsintoleranties en -allergieën zijn basistesten waar ik bij voorkeur veel mee werk.

Online leren in de Boost Your Mood Academy

Wil je per direct starten met het verbeteren van je gezondheid? Bekijk dan de orthomoleculaire cursussen in de Boost Your Mood Academy. Leer over orthomoleculaire voeding, darmgezondheid, hoogsensitiviteit, neurotransmitters en nog veel meer!

Online Cursus Orthomoleculaire Voeding

In 12 rijkgevulde, educatieve videolessen leer je de basis van de orthomoleculaire geneeskunde. Je krijg een verdiepende en holistische uitleg over voeding, voedingssupplementen en diverse klachten en aandoeningen. Klik op afbeelding voor meer informatie.

Online Masterclass Het Prikkelbare Darm Syndroom

Ben jij helemaal klaar met het gerommel in je darmen en klachten zoals buikpijn, winderigheid, obstipatie of juist diarree? In 13 praktische en rijkgevulde lessen krijg jij weer controle over je darmen. Klik op afbeelding voor meer informatie.

Orthomoleculaire Therapie Premium

Orthomoleculaire Therapie Premium (€ 165,-) is een unieke combi-deal voor mensen die zelf controle willen over hun gezondheid, direct willen starten en graag goed voorbereid het consult ingaan.

Bij Orthomoleculaire Therapie Premium plan je een normaal consult in (t.w.v. € 90,-) én krijg je volledige toegang tot de Boost Your Mood Academy.

Vermeld in het contactformulier Orthomoleculaire Therapie Premium. We plannen een consult in en na betaling krijg je z.s.m. toegang tot de complete Academy.

* Deze aanbieding geldt alleen voor nieuwe of bestaande cliënten van Boost Your Mood.

Lees hier meer over Orthomoleculaire Therapie Premium.

Blijf op de hoogte en ontvang hoogwaardige tips over holistische gezondheid. We zullen zorgvuldig met je gegevens omgaan. Privacyverklaring
Aanvinken a.u.b.

Orthomoleculaire behandeling in Amsterdam?

Orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten rondom voeding en wat bepaalde voedingsstoffen tot op cel niveau aan toe doen in je lichaam. Door te streven naar optimale concentraties van voedingsstoffen worden de basisvoorwaarden voor een gezond lichaam en een krachtige geest gegeven.

Middels een uitgebreide anamnese (vragen over je klachten, voedingspatroon, leefstijl, ziektegeschiedenis etc.) kunnen mogelijk voedingstekorten worden opgespoord. Daarnaast worden aanvullende Health Checks ingezet.

Wat kun je verwachten van orthomoleculair therapeut Evelyn?

Voorafgaand aan het eerste consult voor orthomoleculaire therapie ontvang je een uitnodiging voor het online invullen van een vragenlijst. Op deze wijze heb ik al enkele belangrijke gegevens en kan ik eventueel al wat voorwerk doen.

Ik raad je aan om voorafgaand aan orthomoleculaire therapie je huisarts te informeren.

Het eerste consult bij orthomoleculair therapeut Evelyn

Tijdens het eerste orthomoleculaire consult in mijn praktijk in Amsterdam neem ik een uitgebreide anamnese af. Dat wil zeggen dat ik je veel vragen zal stellen over je klachten (mentaal en fysiek), ziektes in de familie, je levensloop – soms tot aan je geboorte aan toe. Zo tracht ik zicht te krijgen op oorzaken, stressoren en belangrijke life events die van invloed zijn op je gezondheid.

Uiteraard neem ik een voedingsanamnese af. Je kunt eventueel al een voedingsdagboek meenemen, maar ik zal je voedingspatroon ook ter plaatste bij je uit vragen.

Op basis van de anamnese kan ik mogelijke knelpunten, oorzaken en voedingsdeficiënties vaststellen. Je krijgt meteen voedings-, suppletie- en leefstijladviezen. Je kunt na het eerste orthomoleculaire consult direct aan de slag!

Als orthomoleculair therapeut maak ik veelvuldig gebruik van aanvullende testen. Tijdens het eerste consult bespreken we welke vervolgonderzoeken, testen of health checks eventueel zinvol zijn. Soms krijg je al meteen een testset mee naar huis voor bijvoorbeeld het afnemen van ontlastingsonderzoek, het testen van voedingsintoleranties of het afnemen van een haarmineraal analyse. Indien gewenst, stuur ik je na het eerste consult een uitnodiging voor het maken van een neurotransmitter test (gratis).

Het is overigens niet zo dat orthomoleculaire therapie bij Boost Your Mood per definitie gepaard gaat met het afnemen van (bloed)testen. Testen worden niet lukraak ingezet maar moeten echt een doel hebben en vormen een geïntegreerd onderdeel van de orthomoleculaire behandeling. Het afnemen van een losse test, zonder voorafgaand een uitvoerige anamnese te hebben gedaan, raad ik dan ook af.

Vervolgconsults orthomoleculaire therapie

Het tweede orthomoleculaire consult vindt meestal na twee of drie weken plaats.  We monitoren het verloop, bespreken de resultaten van de eventuele testen en fine tunen de orthomoleculaire behandeling.

Aantal afspraken orthomoleculaire therapie

Het aantal sessies orthomoleculaire therapie verschilt van persoon tot persoon. Meestal zijn twee of drie sessies voldoende.

Kosten orthomoleculaire therapie

Kijk voor de actuele tarieven onder het kopje informatie -> tarieven.

Ik word als orthomoleculair therapeut (deels) vergoed vanuit het aanvullende pakket onder de noemer ‘alternatieve therapie’.

Bij welke klachten orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie kan een gunstige invloed hebben op o.a stemmingsklachten, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, slaapproblemen, stress, burn-out klachten, PMS, ADHD, HSP, overprikkeldheid, de overgang, onrust en angsten, darmklachten, prikkelbare darm syndroom (PDS), winterdepressie, eczeem, allergieën, verminderde weerstand, hypoglykemie, diabetes type 2, insulineresistentie.

Orthomoleculaire therapie bij Boost Your Mood kan – indien gewenst – worden gecombineerd met andere interventies zoals beweging, ontspanning, klinische Psycho Neuro Immunologie, psychotherapie, life coaching of EMDR.

Vergoedingen en kosten orthomoleculaire therapie

Zie voor de actuele tarieven: informatie -> tarieven.

Orthomoleculaire therapie consults komen in aanmerking voor vergoedingen van de verzekering (vanuit het aanvullende pakket, dit heeft geen invloed op je eigen risico).

Orthomoleculaire geneeskunde valt onder alternatieve therapie/natuurgeneeskunde. Benodigde informatie zoals mijn zorgverlenersnummer etc. staan hier… (lees verder).

Vergoeding orthomoleculaire therapie door werkgever

Misschien zit je in een burn-out of heb je last van werkgerelateerde spanningsklachten? Wellicht is het mogelijk dat je werkgever een traject voor orthomoleculaire therapie vergoedt. Indien gewenst stel ik een offerte op maat op voor bijvoorbeeld een burn-out hersteltraject. Het is tevens mogelijk orthomoleculaire therapie met coaching te combineren voor een volwaardige aanpak van burn-outklachten.

Orthomoleculaire therapie of voedingsadvies online

Hoewel mijn praktijk voor orthomoleculaire therapie makkelijk te bereiken is in Amsterdam Rivierenbuurt, kan het voorkomen dat je reistijd- en kosten wilt besparen. Dan is het tevens mogelijk online orthomoleculair (voedings)advies te krijgen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Video over Orthomoleculaire Geneeskunde

Een orthomoleculair therapeut met een beetje extra.

Naast orthomoleculair therapeut ben ik life coach en opgeleid in de klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI). Dit betekent dat ik tijdens de orthomoleculaire behandeling kijk naar verschillende systemen die je gezondheid kunnen beïnvloeden.

Hierbij kun je denken aan je hormoonhuishouding, immuunsysteem, brein, cognitie (gedachtepatronen), emotieregulatie en sociale context (werk, relaties etc.).

Orthomoleculaire geneeskunde volgens de klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI).

Orthomoleculaire therapie volgens de klinische Psycho Neuro Immunologie gaat over de interactie tussen het denken (psyche), de hersenen (neurologie), het immuunsysteem (immunologie) en het hormonale systeem (endocrinologie).

Orthomoleculair therapeut met veel oog voor de Psyche

Als orthomoleculair therapeut staar ik me niet blind op je voedingspatroon alleen. Ik heb veel oog voor de psychische kant van klachten en de wijze waarop bijvoorbeeld negatieve denkpatronen en chronische stress het immuunsysteem kunnen ondermijnen. (Hier gaat mijn boek Boost Your Mood over.)

Omgekeerd beïnvloed je biochemie – je unieke balans van neurotransmitters, hormonen, enzymen et cetera –  ook je persoonlijkheid. Biochemische processen in je lichaam hebben dus invloed op je gedrag, denken en gevoelsleven.

Orthomoleculaire therapie gaat, indien gewenst, verder dan voedingsadvies en tips over voedingssupplementen alleen. Leefstijl veranderingen, keuzes maken, grenzen stellen, zelfacceptatie en leren loslaten kunnen noodzakelijk zijn om echt te helen.

Een uitgebalanceerd voedingspatroon, hoogwaardige supplementen, leefstijl veranderingen, beweging, stress release, herstel bioritme, psychologische interventies en life coaching kunnen onderdeel uitmaken van de orthomoleculaire behandeling bij Boost Your Mood.

Interesse in orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is een aanvullende, complementaire therapie en vervangt geen reguliere medische behandeling. Een orthomoleculair therapeut stelt geen diagnoses. Ik raad je aan voorafgaand aan een consult en/of bij klachten die langer dan 6 weken aanhouden, de huisarts in te schakelen.

Wil jij een orthomoleculaire behandeling boeken? Of heb je misschien nog vragen?