Zoek je een goede life coach in Amsterdam?

Life coach Evelyn: ruime ervaring en goede referenties

Zit je niet lekker in je vel? Heb je behoefte aan een klankbord? Of zoek je hulp bij het nemen van beslissingen? Graag ondersteun ik je bij het behalen van doelen in je leven. Life coaching is kortdurend, resultaat- en doelgericht.

Met behulp van een life coach krijg je inzicht in denkpatronen die je gedrag en gevoel beïnvloeden, je sterke- en zwakke kanten en je werkelijke doelen in het leven.

Life coaching blijft echter niet bij het vergroten van zelfinzicht of praten alleen: life coaching is bovenal resultaat- en doelgericht. Dit betekent dat je echt stappen gaat zetten richting je doel. Een goede life coach draagt zo bij aan meer grip op je denken én handelen en het versterken van je persoonlijke of professionele effectiviteit.

Life coaching is altijd maatwerk, afgestemd op jouw doelen en behoefte. Indien gewenst kan coaching gecombineerd worden met human design, RET, NLP, EMDR of orthomoleculaire therapie.

Over life coaching bij Evelyn Prinsen

 • Bijna 20 jaar ervaring, goede referenties, auteur van twee boeken
 • Veelvuldig in de media
 • Korte trajecten, 3 – 7 sessies
 • Gratis kennismaking
 • In overleg ook Vlot of Kort Consult mogelijk (zie tarieven)

Lees de testimonials van life coach Evelyn >>

Mocht je willen weten of ik iets met jouw hulpvraag kan, dan is er de mogelijkheid om gratis kennis te maken. Dit kan persoonlijk of telefonisch. Daarna kun je besluiten of je verder wilt met een coachingstraject.

Is life coaching iets voor jou?

Life coaching is geschikt als je wilt groeien en ondersteuning zoekt tijdens veranderingen in je leven.

Life coaching kan worden ingezet bij:

 • Loopbaan- en levensvragen
 • Burn-out, stress, angst
 • Het vergroten van je assertiviteit, leren grenzen stellen
 • Het reduceren van faalangst, werken aan meer zelfvertrouwen
 • Zingevingsvragen: Wat geeft jou voldoening en energie?
 • Het ontwikkelen van competenties (bijv. communicatie, time management, beïnvloeden, netwerken, leiderschap, plannen)
 • Talentenanalyse: inzicht in drijfveren, valkuilen, kwaliteiten en passies
 • Dertigersdilemma’s en keuzestress
 • Slaapproblemen, paniekaanvallen

Wat zeggen cliënten over mij?  >>

Hoe werkt life coaching?

Life coaching is een vorm van individuele begeleiding tussen een cliënt en de life coach. Een life coach geeft geen adviezen maar je gaat zelf op zoek naar antwoorden. Life coaching is altijd maatwerk.

Verschillende invalshoeken en coachtechnieken kunnen worden ingezet tijdens life coaching: sparring en feedback, mindfulness, talentenanalyse, human design, Rationeel Emotieve Therapie (RET), Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), EMDR en nog veel meer. Een coachingstraject bestaat uit een aantal individuele gesprekken (gemiddeld 3 tot 7 gesprekken). Het is mogelijk om online gecoacht te worden.

Wat levert life coaching jou op?

Wat life coaching voor jou oplevert, is afhankelijk van je doelen en andere factoren. Het kan een gunstige invloed hebben op:

 • Je algehele welbevinden (beter slapen, minder stress- of burn-out klachten)
 • Het vergoten van je zelfvertrouwen.
 • Loopbaan- en levenskeuzes kunnen maken
 • Het versterken van je persoonlijke en professionele effectiviteit.
 • Inzicht in je unieke blueprint, passies en life purpose.
 • Rust in je hoofd en kunnen genieten van het moment.
 • Leven vanuit authenticiteit.
 • Essentiële stappen zetten richting je doel.

Zakelijk gecoacht worden?

Als life coach werk ik regelmatig voor zakelijke opdrachtgevers. Cliënten hebben dan de mogelijkheid om via hun werkgever een vergoeding te krijgen voor een coachingstraject. Ik heb verschillende cliënten zakelijk gecoacht die werkzaam zijn bij bedrijven zoals Endemol, Gemeente Amsterdam, TMC Group, NS, Unicef, het UWV, Cordaan en Abbott. Lees meer…

Life coaching bij Boost Your Mood

Cliënten vragen mij vaak wat mij nu uniek maakt als life coach. Ik vind dit een hele legitieme vraag. Het barst immers van de life coaches en hoe moet je als cliënt daar nu een keuze in maken? Je bent daarom altijd welkom voor een telefonische of persoonlijke kennismaking. Een klik met je life coach is best belangrijk en zo heb ik de gelegenheid meer uit te leggen over life coaching.

Wat is nu mijn unique selling point als life coach? Ik bekijk de dingen waarmee je worstelt niet door één bril. Als life coach en therapeut heb ik me een brede, holistische werkwijze aangeleerd – gebaseerd op de oorzaak van je problemen of klachten. Slaap je slecht omdat je piekert? Of omdat je muurvast zit in een baan die niet bij je past? Of omdat je door een disbalans in neurotransmitters in het brein niet off line kunt gaan en constant ‘aanstaat’? Al deze oorzaken verdienen een andere aanpak!

Mijn aanpak als life coach

Over het algemeen is mijn aanpak als life coach heel praktisch van aard: we stellen doelen op, we maken een plan van aanpak en we bekijken nauwkeurig wat jij nodig hebt om je doelen te realiseren. Ik denk met je mee, we sparren en ik fungeer als een broodnodige stok-achter-de-deur.

Meestal gaat life coaching niet alleen over het veranderen van je gedrag. Als life coach kijk ik graag naar wat er onder het zichtbare topje van de ijsberg ligt: we brengen onderliggende denkpatronen, waarden en overtuigingen in kaart die tot bepaalde gedragingen of gevoelens leiden. Met andere woorden: we gaan aan de slag met je mindset.

Daarnaast kan life coaching gericht op ontspanning hoog op de agenda staan. Ademhalingsoefeningen, mindfulness en stressrelease kunnen ingezet worden.

Om jezelf een echte boost te geven, kan life coaching gecombineerd worden met orthomoleculaire therapie. Voor een meer spirituele benadering kunnen we ook werken met human design.

Als life coach lever ik altijd maatwerk. We kijken samen hoe ik je het beste van dienst kan zijn. Schroom niet om even te bellen of een afspraak te maken voor een kennismaking.

Life coaching gecombineerd met therapie

Als het op werk aan komt, heb ik twee grote passies: life coaching en orthomoleculaire therapie.

Mijn eerste passie, life coaching, kun je op allerlei gebieden toepassen. Als life coach zie ik mensen met uiteenlopende issues zoals loopbaanvragen, relatieproblemen, burn-out, keuzestress, gebrek aan zelfvertrouwen, angsten, depressie, HSP of stress.

Als life coach werk ik met diverse technieken en hulpmiddelen zoals RET (Rationeel Cognitieve Therapie, een vorm van cognitieve gedragstherapie), NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), human design en mindfulness.

Nu weten we inmiddels dat mentale klachten niet alleen ‘tussen je oren zitten’. Je lichaam doet volop mee. Ook een biochemische disbalans (een verstoorde balans in neurotransmitters in de hersenen bijvoorbeeld) kan leiden tot een angstig gevoel, stress, slaapproblemen of neerslachtigheid.

Hier komt mijn tweede passie, orthomoleculaire geneeskunde, om de hoek kijken.

Het mooie is dat mijn twee passies, life coaching en orthomoleculaire therapie, elkaar goed kunnen versterken.

Zo kun je bijvoorbeeld buikpijn of slaapproblemen krijgen omdat je op het punt staat een belangrijke beslissing te nemen. Ontspannende kruiden kunnen wellicht helpen om te slapen (orthomoleculaire therapie) maar het ook stellen van doelen, stappen durven zetten en een positieve mindset (life coaching) zijn wellicht gewenst.

Maar ook het omgekeerde kan het geval zijn: je staat stijf van de spierspanning door een magnesiumtekort en voelt je daardoor onrustig en gestrest. Of je hebt een tekort aan B-vitaminen en kunt daardoor onvoldoende feel good neurotransmitters, zoals GABA of serotonine, produceren. Depressie, angsten of stemmingsklachten liggen dan op de loer.

Als life coach en therapeut heb ik door de jaren heen vele technieken, hulpmiddelen en onderzoeksmogelijkheden geïntegreerd in mijn praktijk. Hierbij kun je denken aan persoonlijkheidstesten, loopbaanopdrachten, neurotransmittertesten, talentenanalyses, ontspanningsoefeningen, vitamine- en mineralentesten en opdrachten om drijfveren, waarden en passies te achterhalen.

Door mijn geïntegreerde, holistische aanpak en brede ervaring ben ik instaat vlot te schakelen, tot de kern door te dringen en die technieken en hulpmiddelen in te zetten die echt nodig zijn om je doelen te bereiken – en dit maakt life coaching bij Boost Your Mood uniek.

Uiteraard is elke life coachingstraject maatwerk en heb je zelf volledig de regie over wat we wel en niet doen. Ik werk niet met ‘standaard trajecten’. Ook als het aankomt op de frequentie van onze gesprekken of het aantal life coachingssessies ben je zelf de baas!

Wil je meer weten? Neem dan contact met life coach Evelyn Prinsen!

Veelgestelde vragen over life coaching bij Boost Your Mood

Waar vinden de gesprekken plaats? Aan de Maasstraat 99-4 in Amsterdam.

Kan ik goed parkeren bij Boost Your Mood? Er is voldoende parkeergelegenheid in de straat, dit is alleen één uur mogelijk. Boost Your Mood adviseert daarom te parkeren in de daarvoor bestemde parkeerhaven in de straat of in de zijstraten van de Maasstraat.

Hoe lang duurt een coaching sessie? Een coach sessie duurt een uur en kan iets uitlopen.

Hoeveel coach sessies zijn nodig? Gemiddeld zijn 3 tot 7 sessies nodig.

Ben ik naast de coaching sessies nog tijd kwijt aan het traject? Er wordt geregeld met opdrachten gewerkt. Dit zal beperkte tijd in beslag nemen tussen de geplande coach sessies in.

Wanneer mag ik stoppen met het coachtraject? Je bepaalt zelf het moment waarop je wilt stoppen. Er zijn geen vaste trajecten. Het einddoel is voor iedereen anders en daarin heb je zelf volledig de regie.

Wat moet ik doen als ik een coach sessie wil annuleren? Gelieve sessies ruim vóór 48 uur voor aanvang van het consult annuleren. Coachgesprekken geannuleerd binnen 48 uur voor de afspraak worden volledig in rekening gebracht.

Wat is het tarief voor life coaching? Life coaching kost EUR 89,- voor particulieren, dit is inclusief BTW.

Komen sessie life coaching in aanmerking voor een vergoeding van de verzekering? Nee, coaching wordt niet vergoed door de verzekering. Het kan voorkomen dat life coaching overloopt in therapie, als er klachten of aandoeningen zijn en er tijdens de consults complementaire, alternatieve behandelingen worden ingezet. Dan valt het onder alternatieve therapie, hiervoor zijn vanuit het aanvullende pakket vergoedingen mogelijk.

Kan ik kennismaken met life coach Evelyn Prinsen? Jazeker, je kunt een afspraak maken voor een telefonische of persoonlijke kennismaking.

Gratis kennismaking met life coach Evelyn?