Mineralen testen in je haar: de haar mineraalanalyse

Wat is een haar mineraalanalyse?

Haar bevat, net als elk ander lichaamsweefsel, mineralen die worden opgeslagen als het haar groeit. Een haarmonster dat wordt afgeknipt voor een haar mineraalanalyse bevat informatie over de minerale huishouding van de afgelopen 3 maanden, afhankelijk van de groeisnelheid van het haar.

Een haar mineraalanalyse is een screening van 21 mineralen en toxische metalen in het haar.

Echter, het onderzoek geeft veel meer aan dan alleen een tekort of overschot aan een bepaald mineraal. De verhoudingen tussen de mineralen (de ratio’s) geven veel weer over interne processen in het lichaam en de werking van organen. Door het correct interpreteren van deze  ‘minerale blueprint’ komen de interne fysiologische processen van het lichaam aan het licht.

Zo geeft de test inzicht in:

  • Metabole processen, stofwisselingssnelheid
  • Hormonen (schildklier, bijnieren)
  • Het autonome zenuwstelsel
  • Je stressrespons, je stresslevel
  • Energieniveaus in de cellen
  • Suiker en koolhydraatintolerantie
  • Het immuunsysteem

Wat meet de haar mineralenanalyse?

De volgende mineralen en toxische stoffen worden onderzocht in de haar mineralenanalyse:

Mineralen

Calcium, magnesium, natrium, kalium, ijzer, koper, mangaan, zink, chroom, seleen, fosfor.

Toxische elementen

Lood, kwik, cadmium, arseen, aluminium.

Overige mineralen

Nikkel, cobalt, molybdeen, lithium, borium.

De haar mineraalanalyse wordt gebruikt om de therapie te vereenvoudigen voor de juiste interventie met voedingssupplementen en/of dieet aanpassingen. Het is een bepaling die niet invasief, relatief goedkoop en erg nauwkeurig is. (betrouwbaarheid haarmineraalonderzoek).

Rapportage haar mineraalanalyse

Je krijgt een uitgebreide rapportage van 15-20 pagina’s (in het Engels) die de belangrijke mineraal niveaus en de verhoudingen weergeeft. Deze informatie omvat tevens een uitleg over de stofwisselingssnelheid, energie niveaus, suiker- en koolhydraatgevoeligheid, het immuunsysteem, de bijnieren- en schildklier status en basis dieet adviezen. Tevens bevat de rapportage een advies voor het gebruik van speciaal ontwikkelde supplementen die de metabole processen in het lichaam weer in balans kunnen brengen.

Hoe werkt de haar mineraalanalyse?

Je krijgt een setje voor afname mee naar huis, met een hele duidelijke instructie erbij. Je kunt hoofdhaar gebruiken (niet geverfd, achterop het hoofd bij de nek afgenomen) of schaamhaar. Het monster doe je zelf op de post en ongeveer drie weken later ontvang ik de uitslag. De uitslag zal worden besproken in een Consult Vlot (45 min.).

Kosten Haar mineralen analyse

De haar mineraalanalyse kost € 112,-. Daarnaast zijn er nog de kosten voor het consult waarin de resultaten worden besproken.

Meer weten over de haar mineraalanalyse

Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie!

Of download hier de Brochure-Haarmineralen-analyse.

Orthomoleculaire therapie is een aanvullende, complementaire therapie en vervangt geen reguliere medische behandeling. Een orthomoleculair therapeut stelt geen diagnoses. Ik raad je aan voorafgaand aan een consult en/of bij klachten die langer dan 6 weken aanhouden, de huisarts in te schakelen.