Rationeel-emotieve therapie (RET)

Rationeel-emotieve therapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie en gaat ervan uit dat het onderzoeken van je eigen gedachten de sleutel is tot het veranderen van de emotionele beleving. Het zijn niet de gebeurtenissen die bepalen hoe jij je voelt, maar de manier waarop je tegen gebeurtenissen aankijkt.

Het voornaamste uitgangspunt van RET is dat irrationele overtuigingen negatieve emoties en ongewenst gedrag tot gevolg hebben. In rationeel-emotieve therapie leer je je bewust te worden van irrationele ideeën om deze vervolgens te vervangen door meer gezonde, rationele overtuigingen. Door beter te denken, ga je je beter voelen.

RET is een prachtige methode om piekergedachten los te laten en te leren relativeren. Je werkt aan een positieve mindset, een belangrijke stap om meer ontspannen (en met minder ‘moetens’) door het leven te gaan.

Meer therapie…

Vergoedingen verzekeraars

Therapiesessies worden door veel verzekeraars gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit het aanvullende pakket. Hiervoor heb je geen verwijzing nodig van je huisarts en dit heeft geen invloed op je eigen risico.

Als je wilt weten of ik iets met jouw hulpvraag kan en of er een ‘klik’ is tussen ons dan is het mogelijk om kort kennis met elkaar te maken (half uur). Hierna kun je de beslissing nemen om door te gaan en een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Ik hoop je snel te ontmoeten in de praktijk!

Neem vrijblijvend contact op! >