Talentenanalyse voor twintigers en dertigers

De Talentenanalyse nodigt je uit om diepgaand zelfonderzoek te doen. Het is een systematische manier om je vaardigheden, voorkeursstijl van werken, loopbaanwaarden, favoriete werkplek en organisatiecultuur en aspiraties voor de toekomst te onderzoeken. Met als doel: een eigen koers uitstippelen en gericht loopbaankeuzes maken.

Het invullen van de vragenlijsten, het maken van de opdrachten, het nadenken en praten met je coach over je loopbaan doen je geleidelijk je eigen prioriteiten, kwaliteiten en waarden beter begrijpen. Je krijgt een flinke dosis zelfinzicht zodat je kunt omgaan met loopbaankeuzes en –stappen.

Werkwijze Talentenanalyse

De Talentenanalyse bestaat uit een aantal opdrachten en vragenlijsten die je per e-mail krijgt toegestuurd. In je eigen tijd en tempo maak je de opdrachten. Gemiddeld zijn cliënten hier ruim een halve dag mee bezig. Vervolgens mail je de opdrachten retour naar je coach.

Zodra je onderzoek binnen is, wordt er een afspraak gepland voor een loopbaancoachingsgesprek van 1,5 uur waarin de uitkomsten worden besproken. Het rapport krijg je netjes gepresenteerd als PDF-file per e-mail toegestuurd.

Het rapport

Het rapport levert je een Persoonlijk Profiel op waarin we antwoord geven op de volgende drie vragen:
 • Wat kan ik?
 • Wat vind ik belangrijk
 • Wat wil ik?

Deze antwoorden helpen je te navigeren door het oerwoud van keuzes en vormen de bouwstenen waarmee jij jou bestemming en route in het leven bepaalt.

De Talentenanalyse kan gecombineerd worden met sessies coaching of therapie.

Wat levert de Talentenanalyse op?

 • Gestructureerde wijze van loopbaanonderzoek, een hulpmiddel dat aanzet tot reflectie en dat ondersteunt bij het maken voor loopbaan- en/of studiekeuzes.
 • Het geeft zicht op je kwaliteiten, loopbaanwaarden, dieper gelegen motivaties en voorkeuren op het gebied van werk.
 • Specifieke thema’s behorende bij een quarterlife crisis worden onderzocht (bijv. manier van keuzes maken, mate van hooggevoeligheid, angst om dingen te missen, mate van aansluiting wereldbeeld cultural creatives).
 • Het is een zeer waardevol document als je gaat solliciteren: je kunt je sterke punten en positieve eigenschappen helder benoemen, je weet wat je belangrijk vind als het gaat om je loopbaanontwikkeling en je weet wat je voorkeursstijl van werken is.
 • Het is een 0-meting, het geeft inzicht geeft in waar je nu staat en het biedt aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling.

Inhoud Talentenanalyse

De Talentenanalyse omvat:

 1. Werktype-test
 2. Persoonlijkheidsvragenlijsten
 3. Analyse werkplekvoorkeur en organisatiecultuur
 4. Sterkte- en zwakteanalyse
 5. Keuzestresstest
 6. Loopbaanwaarden en -drijfveren
 7. Analyse blokkades bij het maken van loopbaankeuzes

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op  met coach Evelyn!