Creëer je eigen werkelijkheid: totale onzin of toch waarheid?

health, gezondheid voor mannen en vrouwenDe uitspraak ‘je creëert je eigen werkelijkheid’ klinkt voor veel mensen een beetje vaag en geheimzinnig. Het is een opmerking die eerder past bij zweverige types die zich hebben laten bedwelmen door het gedachtegoed uit boeken en films zoals The Secret dan dat deze uitspraak thuishoort bij goedopgeleide, intelligente en zichzelf respecterende mensen.

Het werkelijk kunnen beïnvloeden van je eigen realiteit zou dan ook slechts zijn voorbehouden aan nieuwetijdskinderen, zieners, moderne heksen en andere bewierookte types uit het alternatieve circuit.

Echter, we creëren allemaal onze eigen werkelijkheid. Dag in dag uit. Alleen al de dialoog die je met jezelf voert, is een manier van zelfbeïnvloeding. Je ‘praat’ immers constant tegen jezelf in je hoofd. Deze interne dialoog bepaalt in sterke mate hoe jij je voelt en gedraagt. Zo kun je jezelf letterlijk moed in praten.

Maar ook het omgekeerde, jezelf de put in praten, doe je misschien maar al te vaak. Zo beïnvloed je jezelf en je omgeving dus voortdurend met de woorden die je denkt en spreekt.

Wil je een positieve mindset? Neem contact op!

De sturende kracht achter het scheppen van je eigen werkelijkheid is de wetmatigheid dat alle dingen waaraan je aandacht geeft, vanzelf groter worden. Aandacht is namelijk energie. Op het moment dat jij ergens energie aan geeft, wordt dit alleen maar sterker.

Als life coach zie ik veel cliënten die last hebben van onzekerheid en de neiging hebben zich vooral te focussen op alle dingen die niet goed zijn, die zij graag anders zouden willen zien of lastig vinden. Hierdoor worden de problemen alleen maar groter en zien ze niet meer wat er wel goed gaat.

Het onderdrukken van gevoelens, van bijvoorbeeld je onzekerheid, je ongenoegens of je twijfels, is tevens een vorm van aandacht geven. Die dingen die er voor jou niet mogen zijn, zijn er daarom juist vaak wel.

Wil je hierover verder praten met een goede life coach?

Neem vrijblijvend contact op met coach & therapeut Evelyn >