Je toekomst visualiseren

Smiling couple‘Alleen mensen die dromen, kunnen dromen realiseren.’ In deze uitspraak zit een diepe waarheid. Immers, alle dingen die manifest zijn – die gematerialiseerd zijn – hebben we eerst in ons bewustzijn gevisualiseerd. Alles wat we realiseren begint dus eerst met een idee of een beeld in ons hoofd.

Visualisatie is een prachtig hulpmiddel bij het creëren van je doelen. Visualiseren wil zeggen dat je een levendige voorstelling maakt van datgene wat je wilt bereiken.

Visualisatie helpt om doelen te realiseren

Je ‘kijkt’ als het ware naar jezelf in de toekomst en je ziet jezelf de dingen doen die jij graag wilt doen. Je draait een filmpje af in je hoofd, alsof het nu al werkelijkheid is. Je geeft bewuste, gerichte aandacht aan je doelen. Visualisatie is daarmee een krachtige manier om je energie in de gewenste richting te sturen en te manifesteren wat jij wilt.

Hulp nodig Neem contact op

Visualiseren: je lichaam en geest voorbereiden

Naast het geven van gerichte aandacht aan je doelen, is visualiseren tevens een manier om situaties mentaal te oefenen. Zo wordt er in de topsport veelvuldig gebruik gemaakt imaginatietechnieken om de prestaties te verbeteren. Topsporters beleven hun succesmomenten al lang voor de werkelijke prestaties heel gedetailleerd in hun hoofd. Door bepaalde handelingen levendig voor te stellen, geven de hersenen prikkels af aan het lichaam en worden er neurale patronen aangelegd die nodig zijn voor het leveren van de prestatie. Situaties ‘droog’ oefenen heeft dus wel degelijk zin.

Veel mensen kunnen deze techniek goed gebruiken om toekomstdoelen te visualiseren of spannende situaties voor te bereiden.

Tips bij het visualiseren

Tijdens het visualiseren is het belangrijk dat je goed gebruikmaakt van al je zintuigen. Leef je helemaal in. Doe net alsof het nu al werkelijkheid is.

  • Wat zie je jezelf doen?
  • Wat hoor je allemaal?
  • Welke gevoelens ervaar je?
  • Wat ruik of proef je?
  • Wat neem je verder allemaal waar?

Wil je hierover verder praten met een life coach?

Neem vrijblijvend contact op met coach & therapeut Evelyn >