Psoriasis van binnenuit behandelen

Pretty young woman watching at cameraHet geniet de voorkeur om psoriasis op een natuurlijke wijze van binnenuit aan te pakken. De belangrijkste pijlers in de therapie bij psoriasis staan hieronder.

Darmbarrière repareren

Hiermee wordt bedoeld het herstellen van de epitheellaag in de darmen evenals het in balans brengen van de darmflora (de bacteriën in de darm). Een gezonde darmflora zorgt ervoor dat het immuunsysteem op een adequate manier kan omgaan met ziekteverwekkers en lichaamsvreemde stoffen.

Ontstekingen remmen

Via verschillende wegen en met behulp van diverse nutriënten kan de ontsteking in de huid op een natuurlijke wijze geremd worden.

Immuunsysteem in balans brengen

Bij psoriasis is het immuunsysteem is uit balans. Bepaalde delen van het immuunsysteem reageren te actief. De immuuncellen moeten beter gereguleerd worden, met als doel dat het immuunsysteem niet zo ‘uit de bocht vliegt’. Hierbij spelen de juiste voedingsstoffen, supplementen en een gezonde darm een grote rol.

Versnelde deling huidcellen remmen

Anti-proliferatie (remmen versnelde deling) van de huidcellen en een verbeterde genexpressie is van groot belang bij psoriasis. Met andere woorden: tijdens de therapie ondersteunen we het lichaam om niet teveel huidcellen aan te maken en oude cellen ook weer tijdig netjes af te breken. Specifieke orthomoleculaire supplementen kunnen hierbij van dienst zijn.

Neem contact op en maak een afspraak!