Voedingsadvies op maat én wetenschappelijk gestoeld!

Healthy food backgroundNederland telt vele voedingscoaches. En dan zijn er ook nog eens talloze boeken geschreven over heilzame voeding, gezonde diëten en super foods die zouden bijdragen aan een energiek lichaam en gelukkig gevoel.

De vele aanbevelingen die worden gedaan, wijken inhoudelijk vaak sterk af waardoor een hoop mensen de draad volledig kwijtraken en het gevoel krijgen dat geen enkele voedselkeuze de juiste is.

Ik snap deze verwarring en hoop daar een eind aan te maken door je voedingsadviezen te geven die gestoeld zijn op een omvattend, evolutionair concept.

Neem contact op voor meer informatie

Evolutie als basis van een goed voedingsadvies

Iedereen snapt dat je een konijn geen braadworst moet geven en dat een tijger niet gemaakt is om een appeltaart te eten. Het klinkt zo vanzelfsprekend maar als het gaat om ons eigen voedingspatroon dan gooien we deze logica al snel overboord.

Het lichaam, je genetische opmaak en je spijsvertering bijvoorbeeld hebben zich gedurende miljoenen jaren gevormd door het voedsel dat in de natuurlijke leefomgeving van de mens voorkwam.

Als je voeding eet waar je lichaam evolutionair gezien geen raad mee weet, ontstaat er een mismatch tussen het genetisch profiel en het aangeboden voedsel – met alle gevolgen van dien zoals depressies, een zwak immuunsysteem, slaapproblemen, overgewicht of gebrek aan energie.

In mijn consults vormt de menselijke evolutie dan ook de basis van mijn voedingsadvies. Dit maakt dat mijn voedingsadviezen echt hout snijden – iets betekenen – en logisch zijn.

Boek nu een consult!