EMDR the missing link in balanceren van emoties

EMDR therapie helpt vastzittende emoties te ontladen.

Als life coach blijf ik me steeds ontwikkelen en leer ik regelmatig nieuwe technieken bij, zoals recentelijk EMDR therapie. Meestal doe ik opleidingen omdat ik het leuk vindt, maar soms ook omdat ik vastloop of een hiaat ervaar in mijn coaching & therapie aanpak. Mijn vak als life coach en therapeut dwingt me simpelweg te blijven groeien en op zoek te gaan naar oplossingen voor mijn cliënten.

Een van de dingen waar ik tegenaan liep in mijn praktijk voor life coaching en therapie was dat het niet altijd lukte om hevige negatieve emoties van cliënten te balanceren. Sterke angsten zoals bij  faalangst, paniekaanvallen, hypochondrie, rijangst en onzekerheid zijn hier voorbeelden van.

Nu heb ik als life coach en therapeut al een flinke gereedschapskist met tools waar ik uit kan putten.

Zo gebruik ik tijdens mijn life coaching sessies ik veel Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), een techniek die kan helpen effectiever met je zelf en de wereld om je heen te communiceren en een stuk doelgerichter te worden. NLP coaching helpt je scherp te krijgen wat je wél wilt in je leven en om geschikte hulpbronnen aan te boren die je ondersteunen je doelen te bereiken.

Ook ben ik fan van  RET, Rationeel Emotieve Therapie. RET is hét middel om paniek- en rampgedachten te relativeren en zaken weer in perspectief te zien.

Bovendien gebruik ik als coach veelvuldig de inzichten uit mindfulness. Dit kan je helpen lastige situaties te accepteren, dingen los te laten en te leven in het moment.

Tot slot heb ik als orthomoleculair therapeut veel oog voor de biochemische kant van fysieke en psychische klachten en ongemakken. Ik doe diverse testen, check je voeding en leefstijl en adviseer indien gewenst hoogwaardige mood boosting supplementen. Bij sterke emoties en angsten kan dit echt een uitkomst bieden.

Toch is dan nog steeds een categorie cliënten die met het bovenstaande niet volledig is geholpen.

Dit zijn cliënten bij wie een nare, vervelende, angstige gevoelens blijven hangen – wat we ook inzetten aan technieken en hulpbronnen.

Precies om die reden bij ik me als life coach en orthomoleculair therapeut gaan bijscholen in EMDR therapie. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is een zeer effectieve therapeutische methode om trauma’s uit het verleden aan te pakken en rampfantasieën of angsten over de toekomst te ontmantelen.

EMDR therapie heeft zijn oorsprong in de trauma behandeling, maar wordt inmiddels succesvol ingezet bij angsten, slaapproblemen, liefdesverdriet, een laag zelfbeeld, paniekaanvallen en depressie.

Als life coach en therapeut zet ik EMDR behandelingen met name in bij die cliënten waarbij een cognitieve aanpak (relativeren, RET) onvoldoende werkt. Het gevoel zit sterk verankerd in het lichaam. Alleen praten helpt dan niet genoeg, het gevoel dient gedesensibiliseerd te worden.

EMDR behandelingen kunnen dan een uikomst zijn. Tijdens een EMDR behandeling is het gevoel juist het vertrekpunt. Negatieve, hevige emoties worden door EMDR geneutraliseerd.

Wil je meer weten over hoe EMDR therapie werkt? Lees dan hier verder…

Of boek nu een afspraak voor een EMDR behandeling.

Wil je meer weten over EMDR therapie?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie met erkend life coach en therapeut Evelyn 06-81190606 >

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.