Authenticiteit: spiritueel kompas voor gedesoriënteerde dertigers

manbaardJe bent autonoom op het moment je een eigen koers durft te varen zonder je al te veel te laten leiden door omgevingsverwachtingen, tenzij je daar bewust voor kiest. Je staat in contact met jezelf, jij hebt de leiding in je leven.

Autonomie is een essentiële voorwaarde voor authenticiteit.

Authentiek zijn wil zeggen dat je in overeenstemming leeft met wie je werkelijk bent. Je kernwaarden, waarheden, verlangens, unieke talenten, bijzonderheden, passies en missie in het leven dienen als uitgangspunt voor je handelen en je keuzes. Innerlijke vrijheid en persoonlijk leiderschap (autonomie) scheppen dus de condities om je eigen, originele, authentieke levenswijze te kunnen volgen.

Neem vrijblijvend contact op met coach & therapeut Evelyn

Met andere woorden: autonoom zijn betekent dat je zelf kapitein bent op je schip. Jij staat aan het roer. Je voelt vanbinnen de vrijheid om jezelf te zijn en om jouw levenspad te volgen. De rol van authenticiteit is daarbij die van navigator of routeplanner. Authenticiteit zorgt ervoor trouw blijft aan je uniekheid – aan je ziel – en bepaalt de koers die gevaren moet worden.

Keuzes worden zo als vanzelfsprekend in een bepaalde richting gestuurd. Je authentieke zelf –je originaliteit, je eigenheid, je essentie – fungeert dus als een intern kompas. Zonder dit spirituele kompas word je leven stuurloos, grenzeloos en ontbreekt ieder gevoel van bestemming.

Lees hier verder over mijn onderzoek naar de dertigersdip…