Depressie natuurlijk behandelen

Depressie behandelen

Relaxing outdoors. Top view of thoughtful young man keeping hands clasped and looking away while sitting outdoorsZoek je een goede therapeut om stemmingsklachten of een depressie op een natuurlijke wijze aan te pakken? Wellicht kan ik je verder helpen.

Psychische klachten zitten vaak niet alleen tussen je oren. Ze kunnen ook het gevolg zijn van stress, verkeerde voeding, ontstekingen in het lichaam en verstoringen in de darmen.

Praten alleen helpt vaak onvoldoende. Ook aan het gebruik van medicatie kleven veel nadelen.

Neem contact op voor meer informatie

Bij psychische klachten worden er in de reguliere gezondheidszorg vaak medicijnen voorgeschreven, al dan niet gecombineerd met psychotherapie. Medicatie, zoals antidepressiva, is in een aantal gevallen absoluut noodzakelijk.

Bij veel psychische klachten is medicatie echter een stap te ver. Dan kunnen natuurlijke hulpmiddelen een alternatief bieden. Net als medicijnen kunnen voedingsmiddelen, beweging en supplementen bijvoorbeeld invloed hebben op je hersenenstofwisseling.

Oorzaken depressie

  • Depressie als gevolg van de biochemische disbalans door stress.
  • Depressie door een tekort aan energie in het centrale zenuwstelsel. (Tekorten in de voeding, diabetes)
  • Depressie bij schildklierafwijkingen.
  • Depressie bij leveroverbelasting. Dit geeft een verschuiving van aminozuren (eiwitten) in de hersenen.
  • Seizoensgebonden depressie (licht, vitamine D).
  • Depressie als bijwerking van reguliere medicatie.
  • Postnatale depressie.
  • Depressie door ziekteverwekkers in de hersenen (als gevolg van een vermeerderde doorgankelijkheid van de bloed-hersen-barrière = darmprobleem).

Natuurlijke behandeling van depressie

Ik start met een uitgebreid intakeconsult om de oorzaak van je klachten boven tafel te krijgen. Op basis hiervan maken we samen het behandelplan. In mijn aanpak komen verschillende disciplines samen: coaching, praktische psychologie, natuurgeneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde en klinische Psycho Neuro Immunologie.

Maak een afspraak!

Of lees hier verder over de therapie bij depressie>>