Het prikkelbare darm syndroom (PDS)

Het prikkelbare darm syndroom (PDS) effectief behandelen

Zoek je een goede behandeling voor het prikkelbare darm syndroom? Wil je klachten bij de bron aanpakken en weer een prettig gevoel in je buik hebben? Lees dan snel verder!

Het prikkelbare darm syndroom (PDS, ook wel een spastische darm genoemd) geeft klachten zoals buikpijn, opgeblazen gevoel, problemen met de stoelgang (obstipatie, diarree), winderigheid en gerommel in de buik. Klachten verergeren vaak na het eten.

Huisartsen stellen vaak de diagnose ‘het prikkelbare darm syndroom’ als er na onderzoek geen oorzaak wordt gevonden voor je klachten maar deze langer dan zes maanden aanhouden.

PDS effectief aanpakken? Neem contact op!

Oorzaak prikkelbare darm syndroom

Oorzaken van het prikkelbare darm syndroom zijn onder andere: verkeerde voeding, stress, emotionele gebeurtenissen, gebruik van antibiotica en ziekteverwekkers. Je hebt een verhoogd risico op PDS als je te vroeg geboren bent, geen borstvoeding hebt gehad of stress had in je kinderjaren. Ook het werken in ploegendiensten, alcohol misbruik en te weinig beweging kunnen PDS verergeren.

Liever een online cursus volgen? Kijk eens naar mijn masterclass Het Prikkelbare Darm Syndroom. Klik hier…

Therapie bij het prikkelbare darmsyndroom

Boost Your Mood kan goede ondersteuning bieden bij het effectief behandelen van het prikkelbare darm syndroom.

Het optimaliseren van het voedingspatroon, het opsporen van voedingsintoleranties, therapie gericht op de darm, leefstijladviezen en specifieke supplementen kunnen helpen de klachten te verminderen of zelfs volledig op te lossen.

Indien nodig wordt coaching ingezet om stress aan het pakken, mocht dit een oorzaak zijn van het prikkelbare darmsyndroom.

Zelfs als de gevoeligheid voor het prikkelbare darm syndroom in het verleden is ontstaan (bijv. door stress in de eerste levensjaren), kan dit voor een deel worden ‘geherprogrammeerd’.

Het is mogelijk om aanvullend bloed- of ontlastingsonderzoek te doen om te bepalen of er sprake is van een ziekteverwekker (bijv. een parasiet, candida) en om voedingsintoleranties op te sporen.

Liever een online cursus volgen? Kijk eens naar mijn masterclass Het Prikkelbare Darm Syndroom. Klik hier…

 

Neem contact op met erkend therapeut Evelyn