De lessen van burnout

Klik hier om het boek te bestellen

Wat Annegreet van Bergen nooit voor mogelijk had gehouden, overkwam haar: burn-out; ziek van te hard werken.
Als journaliste bij Elsevier had ze er al vaak over geschreven. Voor haar Coverstory ‘Druk, Druk’ interviewde ze mensen die als gevolg van een te zware werkdruk overspannen geraakt waren.

Maar dat zij zelf ook hard op weg was om overwerkt te raken, dát had ze niet in de gaten….
In De lessen van burn-out beschrijft ze wat ze allemaal meemaakte: de oorzaken en gevolgen, het ziek zijn, het gevoel niet meer te kunnen voldoen aan allerlei verwachtingen en vooral het proces van weer overeind krabbelen en genezing.

Haar verhaal is een hart onder de riem voor iedereen die opgebrand is en laat zien dat burn-out niet het einde van alles hoeft te zijn, maar juist het begin van een nieuw leven kan inluiden. Ook mensen de bang zijn vast te lopen zullen zich in haar verhaal herkennen en ervan leren hoe je – eerder dan zij het heeft gedaan – rust en afstand kunt nemen. De lessen van burn-out is daarom waardevol voor iedereen die wel eens denkt: ik red het niet meer.

Annegreet van Bergen (1954) studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte als journaliste voor onder meer De Volkskrant en Elsevier. Wekelijks verschijnt in Elsevier haar column ‘mens-en-werk’.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.