Emotional Freedom Techniques (EFT)

Wat is EFT?

De oorzaak van alle negatieve emoties is een verstoring van het energiesysteem van het lichaam.

EFT is begin jaren ’90 ontwikkeld door Gary Graig. EFT is zeer geschikt om negatieve emoties op te lossen of te neutraliseren. Steeds meer coaches en therapeuten gebruiken EFT tijdens hun behandelingen.

Uitgangspunt EFT

EFT gaat er vanuit dat een negatieve emotie niet wordt veroorzaakt door een herinnering aan een traumatische gebeurtenis. Een negatieve emotie wordt daarentegen veroorzaakt door een verstoring van het energiesysteem, die op zijn beurt door herinnering aan een nare gebeurtenis ontstaat.

Nare herinnering → energetische verstoring → emotie

EFT coaching en/of therapie

Tijdens life coaching of therapie met EFT wordt niet de nare herinnering behandeld maar de energetische verstoring wordt hersteld. Het gevolg is dat de vervelende emotie verdwijnt. De herinnering blijft wel bestaan maar zonder emotionele ‘lading’.

Hoe werkt coaching of therapie met EFT?

Centraal in de coaching of therapie met EFT staat het herstellen van de verstoring in het energiesysteem. De energetische balans wordt hersteld door met je vingers te kloppen op acupunctuurpunten op gezicht, lichaam en handen terwijl je een herinnering activeert. Door het kloppen op acupunctuurpunten  worden negatieve emoties geneutraliseerd.

Een EFT coach of therapeut werkt daarbij volgens een duidelijk stappenplan, het EFT protocol.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.