Wat is het dertigersdilemma of de dertigersdip?

Portrait of a young handsome man in the parkNet zoals dat bij mijzelf het geval was, komt de dertigersdip het meeste voor bij mensen tussen de 25 en 35 jaar oud. Er zijn echter ook begintwintigers en einddertigers die zich in de dertigersdilemma herkennen.

Naast de term ‘dertigersdip’ wordt er ook veel gesproken over het dertigersdilemma of de quarterlife crisis. Het fenomeen dertigersdip is de laatste jaren veel beschreven en houdt de gemoederen flink bezig. Maar wat is dat nu precies, een dertigersdip?

In de media wordt het dertigersdilemma vaak in verband gebracht met de enorme hoeveelheid keuzes die we in onze samenleving voorgeschoteld krijgen. Dit heeft twijfelen, piekeren en keuzestress tot gevolg. De besluiteloosheid van dertigers wordt daarmee gezien als een direct gevolg van de vele keuzes die we hebben. Maar er is meer aan de hand.

Zoek je een dertigersdip coach? Neem vrijblijvend contact op!

Het dertigersdilemma wortelt in een fundamentele onduidelijkheid en onzekerheid over wie je bent en waar je naartoe wilt in je leven. Het is een ontdekkingsreis naar de diepere zin van je bestaan. Het dertigersdilemma is daarmee te omschrijven als een identiteitscrisis onder twintigers en dertigers die wordt gekenmerkt door een complexe zoektocht naar hogere doelen in het leven.

Met name de zoektocht naar zingeving maakt dat de dertigersdip meer is dan een sociologisch of psychologisch verschijnsel alleen. Het omvat tevens een queeste op spiritueel niveau.

Zoek je een dertigersdilemma coach?

Wil je sparren met een dertigersdilemma expert of heb je behoefte aan een goede life coach? Ik coach dagelijks mensen tussen de 20 en 40 jaar oud die worstelen met dertigersdilemma’s. Als allround life coach zet ik verschillende coach technieken in zoals dilemma coaching, mindfulness coaching, HSP coaching, coaching met NLP en loopbaan coaching.

Bij life coach en therapeut Evelyn Prinsen, een absolute specialist, ervaringsdeskundige én auteur op dit vlak, ben je aan het juiste adres.

  • Erkend coach, auteur van het boek Spiritualiteit werkt in de dertigersdip
  • Vergoedingen verzekering mogelijk (afh. van je vraag/klachten)
  • No nonsense coach
  • Ruim 10 jaar ervaring, goede recensies
  • Life coach Evelyn zien op TV in de ‘BV IK”
  • Keuze uit Consult Normaal 60 min. of Consult Vlot 45 min. (zie tarieven)

Neem vrijblijvend contact op met dertigersdilemma coach & therapeut Evelyn >

NLP COACH life coach HSP COACH burnout coaching LOOPBAAN COACH coaching op competenties RET COACH mindfulness coaching HEALTH COACH online coaching

Of lees meer over mijn dertigersdilemma…