Daar waar je struikelt, ligt je schatJoseph Campbell

Na het afronden van mijn sociaalwetenschappelijke studie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam besloot ik ‘een jaartje’ (ahum) als stewardess bij de KLM te gaan werken. Op deze manier, zo betoogde ik tegen mijn stomverbaasde ouders en vrienden, had ik de mogelijkheid om wat van de wereld te zien (lees: had ik tijd gecreëerd om belangrijke loopbaankeuzes uit te stellen).

Na een jaar vliegen, terwijl de eerste stressklachten al de kop opstaken, besloot ik tegen beter weten in stug door te blijven werken bij de KLM. Ik had immers nog lang niet alle tropische bestemmingen gezien, zo hield ik mezelf voor.

Na ongeveer twee jaar vliegen kwam ik in de problemen. Ik was toen 27 jaar oud. Ik was steeds vaker somber, prikkelbaar en vermoeid. Mijn werk vond ik onderhand oersaai, op relationeel vlak liepen dingen niet zoals ik wilde (met andere woorden: geen relatie hield stand) en ik had non-stop last van mijn onderrug en andere vage klachten. Ook brokkelde mijn zelfvertrouwen langzaam af.

Ik belandde in een grote zoektocht naar mezelf. Waar word ik nou happy van? Wat geeft me energie? Hoe kom ik in godsnaam uit deze situatie?

Contact

Ergens diep van binnen had ik best een idee over de koers die ik wilde varen. Ik durfde daar alleen niet achteraan te gaan. Ik was bang om te mislukken, of nog erger, om uitgelachen te worden door familie en vrienden bij het bekendmaken van mijn diepste verlangens. Ook wilde ik niet uit mijn comfortzone (stoppen bij de KLM) en ik weigerde te luisteren naar mijn intuïtie. In plaats daarvan voerde mijn rationele denken de boventoon: doe iets met je studie, kies voor een baan met financiële zekerheid, denk aan je cv, hak NU knopen door anders ben je te oud.

Het leek wel een gevecht tussen ego en ziel. Gek werd ik af en toe van deze innerlijke strijd. Mijn gemoedstoestand was in die tijd ook allerminst stabiel: het ene moment voelde ik me heel vredig en vol vertrouwen, het andere moment onrustig, opgefokt en angstig. Aangezien ik niets zeker wist, stelde ik keuzes uit. Besluiteloosheid en passiviteit op alle fronten waren het gevolg. Dus vloog ik maar door – met alle gevolgen van dien.

Uiteindelijk ben ik bijna vijf jaar in de veilige blauwe haven van de KLM blijven plakken. Er waren heel wat slapeloze nachten, paniekaanvallen en gevoelens van diepe twijfel en onzekerheid voor nodig voordat ik eindelijk overging tot actie. Maar zoals meestal geldt bij een persoonlijke crisis (of het nu gaat om een dertigersdip of een burnout): ik had het niet willen missen. Het was een waardevol leermoment dat me een schat aan zelfkennis heeft opgeleverd.

Contact

Zoek je een dertigersdilemma coach?

Wil je sparren met een dertigersdilemma expert of heb je behoefte aan een goede life coach? Ik coach dagelijks mensen tussen de 20 en 40 jaar oud die worstelen met dertigersdilemma’s. Als allround life coach zet ik verschillende coach technieken in zoals dilemma coaching, mindfulness coaching, HSP coaching, coaching met NLP en loopbaan coaching.

Bij life coach en therapeut Evelyn Prinsen, een absolute specialist, ervaringsdeskundige én auteur op dit vlak, ben je aan het juiste adres.

  • Erkend coach, auteur van het boek Spiritualiteit werkt in de dertigersdip
  • Vergoedingen verzekering mogelijk (afh. van je vraag/klachten)
  • No nonsense coach
  • Ruim 10 jaar ervaring, goede recensies
  • Life coach Evelyn zien op TV in de ‘BV IK”
  • Keuze uit Consult Normaal 60 min. of Consult Vlot 45 min. (zie tarieven)

Neem vrijblijvend contact op met dertigersdilemma coach & therapeut Evelyn >

NLP COACH life coach HSP COACH burnout coaching LOOPBAAN COACH coaching op competenties RET COACH mindfulness coaching HEALTH COACH online coaching

Doe de dertigersdilemma-test…