Life coach Amsterdam

Life coaching

Al bijna 15 jaar werk ik als life coach in Amsterdam. Het maakt niet uit hoe lang ik al werk als life coach, het blijft voor mij interessant, vernieuwend, verdiepend en uitdagend.

Wat mij opvalt, is dat ik door de jarenlange training sneller scherpe feedback geef en eerder tot de kern kom tijdens life coaching sessies. Effectief feedback kunnen geven is een kwestie van ervaring en valt niet uit een boekje te leren. Soms betekent dit dat een life coaching ‘traject’ iets korter duurt dan toen ik net startte als life coach. Maar dat is niet altijd zo. Als life coach volg ik het tempo van mijn cliënten.

Ik schrijf het woord ‘traject’ bewust tussen haakjes. Life coaching sessies verlopen nu eenmaal niet volgens een uitgestippeld plan of vaste routine. Als life coach kijk ik steeds opnieuw naar wat een cliënt nodig heeft om verder te komen en doelen te realiseren. Tijdens een coaching traject kunnen coaching doelen wijzigen. Soms komt na een paar coaching sessies het ware doel pas naar boven.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie met life coach Evelyn 06-81190606 >

Als life coach heb ik de taak om me voortdurend af te stemmen op mijn cliënt. Dit vraagt naast inlevingsvermogen ook flexibiliteit en het vermogen tijdens een coach sessie in het nu te zijn.

Een life coach moet bereid zijn om vooropgestelde plannen, paradepaardjes en eigen belang los te laten om de behoefte van een cliënt goed te kunnen volgen. Dit maakt life coaches overigens niet grenzeloos.

Ik heb met de jaren steeds beter geleerd om te luisteren naar mijn gevoel en grenzen te uiten. Je kunt er niet voor een ander zijn als je niet voor jezelf zorgt. Life coaching vraagt om verbinding met mezelf en met de ander. Juist dit maakt life coaching zo boeiend en afwisselend.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie met life coach Evelyn 06-81190606 >

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.