Winterdepressie

De winterdepressie

Health And HappinessMensen die last hebben van een winterdip zijn vaak heel moe, slapen veel en hebben behoefte aan koolhydraatrijk voedsel. Waarom is dit zo?

In de wintermaanden is er meestal een piek te zien in het aantal besmettelijke ziekten zoals het griepvirus (influenza).

Een ander punt is dat je vitamine D-voorraad langzaam aan het uitputten is als gevolg van een gebrek aan zonlicht. Vitamine D is niet alleen van belang voor het behoud van sterke botten en tanden, het ondersteunt tevens de werking van het immuunsysteem. Het immuunsysteem heeft het dus extra zwaar te verduren in de wintermaanden.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op

Als je somber of vermoeid bent en het als gevolg hiervan het rustig aandoet en amper de deur uit komt, betekent dit dat je plekken vermijdt waar veel mensen samenkomen. Op die manier is de kans op het oplopen van een virale of bacteriële infectie minder groot en wordt voorkomen dat een al wankelend immuunsysteem nog meer onder druk komt te staan.

De winterblues heeft in die zin een beschermende werking.

Boost Your Mood – geef je immuunsysteem een oppepper!

In mijn praktijk combineer ik verschillende disciplines om lichaam en geest zo goed mogelijk te ondersteunen. Coaching, praktische psychologie, ontspanning, beweging, supplementen en optimale voeding kunnen dragen bij aan de algehele gezondheid en ondersteunen het immuunsysteem.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.