Keuzes maken kost energie

Stress

We hebben er allemaal wel eens last van op z’n tijd: STRESS. Nu is af en toe een beetje stress helemaal niet zo erg. Sterker nog: we hebben een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren.

In de huidige maatschappij en door onze huidige leefwijze zijn er zo veel stressbronnen dat positieve stress al snel omslaat in negatieve stress.

Je hebt ‘maar’ 100%

Veel cliënten vertellen vaak dat zij zich 200 % inzetten voor bijvoorbeeld hun werk of relatie. Maar je hebt ‘maar’ 100%. Elke keer als jij extra energie ‘uitgeeft’, gaat dit dat dit ten koste gaat van iets anders, je immuunsysteem bijvoorbeeld. Langdurige stress kan je behoorlijk uit balans halen en ziek maken.

Voortdurend wikken en wegen is een echte energievreter. Tegelijkertijd kost het ook energie om überhaupt een keuze te kunnen maken. De energie om een beslissing te kunnen nemen, moet dus wel voorhanden zijn. Vandaar dat er in onze praktijk ook aandacht is voor stress release, optimale voeding en bewegen.

Natuurlijk is het van belang om je talenten, drijfveren en richtinggevende waarden te onderzoeken evenals je belemmeringen bij het nemen van beslissingen. Maar ook het in balans brengen van je energiehuishouding ondersteunt je bij het maken van keuzes die echt bij je passen.

Wil je meer rust in je hoofd, helderheid en energie om de keuzes te kunnen maken die voor jou zo belangrijk zijn? Meld je dan nu aan voor een kennismakingsgesprek!

Neem contact op voor meer informatie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.