Rhodiola Rosea – Rozenwortel

Rhodiola Rosea – Rozenwortel

Bekijk de video over Rhodiola

Deze video over Rhodiola is de eerste van een serie video’s over adaptogenen. Er volgen meer video’s over Ashwagandha, Ginseng, Cordyceps en Astragalus.

Wat zijn adaptogenen?

Adaptogenen zijn kruiden of bestanddelen van planten die het lichaam helpen aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Adaptogenen helpen het lichaam, na een stressor, terug in homeostase te komen. Homeostase is het natuurlijke evenwicht in het lichaam. Hierbij kun je denken aan de balans in bloeddruk, lichaamstemperatuur en bloedsuikerregulatie.

Adaptogenen, zoals Rhodiola, werken fysiek, mentaal – en volgens sommigen zelfs spiritueel. De werking van adaptogenen is breed. Dat wil, zeggen: adaptogenen werken niet specifiek op één ding. De werking van adaptogenen is dan ook holistisch te noemen.

Rhodiola is vooral bekend vanwege de ondersteuning bij stress, vermoeidheid, burn-out en depressie. Hier is behoorlijk wat onderzoek naar gedaan.

Voordat je Rhodiola eventueel gaat suppleren, doe dan ook zelf goed je onderzoek, vooral als je medicatie gebruikt of een aandoening hebt.

Bekijk de video over Rhodiola

Meer leren over holistische gezondheid?

Kijk dan eens bij de Boost Your Mood Academy

Welkom bij de Boost Your Mood Academy!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.