Therapie bij depressie

Depressie behandelen

Boost Your Mood biedt therapie en coaching aan bij depressieve klachten. Boost Your Mood richt zich op mensen met een milde depressie. Mensen met ernstige depressieve klachten behandel ik niet en adviseer ik aan direct naar de huisarts te gaan.

Ik werk volgens een multidisciplinaire aanpak bij depressieve stemmingen. Zowel psychische als fysieke oorzaken van depressieve klachten worden aangepakt. Ik combineer emotioneel / psychologisch werk met orthomoleculaire therapie (voeding als medicijn, vitaminen, mineralen e.d.). Emotionele blokkades en belemmerende denkpatronen worden opgeheven én de verstoorde biochemische balans in het lichaam wordt hersteld. Een effectieve werkwijze die vaak sneller resultaat oplevert dan praten alleen.

Allereerst gaan we op zoek gaan naar de oorzaak van je klachten. Door middel van vragen wordt vastgesteld of er mogelijk tekorten zijn aan bepaalde mineralen, vitamines of feel good hersenstoffen als dopamine en serotonine. Ook wordt gekeken of er sprake is van stress, ontstekingen of een hyperpermeabele (lekkende) darm. Vervolgens wordt het behandelplan hierop afgestemd.

Het behandelplan kan de volgende onderdelen bevatten:

  • Voedingsadvies (whole food treatment, voeding als medicijn)
  • Coaching, Neuro Linguïstisch Programmeren, Rationeel-emotieve therapie
  • Orthomoleculaire interventies (vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren, kruiden)
  • Stress release
  • Beweegadviezen
  • Career-, personal-, & health coaching.

Deze sessies worden door veel verzekeraars vanuit het aanvullende pakket vergoed.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.