Orthomoleculaire therapie en life coaching

Orthomoleculaire therapie en life coaching, een ideale combinatie!

Als het op werk aan komt, heb ik twee grote liefdes: life coaching en orthomoleculaire therapie.

Mijn eerste liefde, life coaching, kun je op allerlei gebieden toepassen. Als life coach zie ik mensen met uiteenlopende issues zoals loopbaanvragen, relatieproblemen, keuzestress, gebrek aan zelfvertrouwen, angsten, depressie, HSP of stress.

Als life coach werk ik met diverse technieken en hulpmiddelen zoals RET (Rationeel Cognitieve Therapie, een vorm van cognitieve gedragstherapie), NLP (neuro linguïstisch programmeren) en mindfulness.

Nu weten we inmiddels wel dat mentale klachten niet alleen ‘tussen je oren zitten’. Je lichaam doet volop mee. Ook een biochemische disbalans (een verstoorde balans in neurotransmitters bijvoorbeeld) kan leiden tot een angstig gevoel, stress, slaapproblemen of neerslachtigheid.

Hier komt mijn tweede liefde, de orthomoleculaire therapie, om de hoek kijken.

Als orthomoleculair therapeut onderzoek ik met behulp van een uitgebreide anamnese en eventuele andere (bloed)onderzoeken of vragenlijsten welke factoren in de biochemie wellicht kunnen verbeteren.

Het mooie is dat mijn twee liefdes, life coaching en orthomoleculaire therapie, elkaar zo goed kunnen versterken.

Een cliënt kan bijvoorbeeld als gevolg van stress meer eczeem of psoriasis krijgen. Dan is het naast orthomoleculaire therapie (voeding, suppletie, leefstijl) ook zinnig om middels life coaching is iets aan de stress te doen. Mindfulness of RET kunnen zeer van pas komen.

Ook kan iemand buikpijn krijgen bij het maken van een belangrijke beslissing. Ontspannende kruiden kunnen wellicht helpen (orthomoleculaire therapie) maar het ook stellen van doelen, stappen durven zetten en een positieve mindset (life coaching) zijn wellicht gewenst.

Maar ook het omgekeerde kan het geval zijn: iemand staat stijf van de spierspanning door een magnesiumtekort en voelt zich daardoor onrust en gestrest. Of een cliënt heeft een tekort aan B-vitaminen en aminozuren en kan daardoor onvoldoende feel good neurotransmitters produceren, zoals GABA of serotonine. Depressie of stemmingsklachten liggen dan op de loer.

Uit bovenstaande voorbeelden zie je dus dat life coaching en orthomoleculaire therapie prachtig samen kunnen komen in een begeleidingstraject.

Wil je meer weten? Neem dan even contact met me op!

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie met coach & therapeut Evelyn >

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.