Een coach als stok-achter-de-deur

Een life coach of loopbaan coach helpen je over de drempel

Van een coach hebben we soms hoge verwachtingen en tijdens een coachingstraject hopen we op van alles: diepe inzichten, het opruimen van negatieve emoties, het zien van unieke kansen of zelfs het opdoen van spirituele ervaringen.

Nu is het natuurlijk maar de vraag of dat altijd aan de orde is. Coaching geen wondermiddel is. En al doet je coach nog zo z’n best, je zult uiteindelijk zelf stappen moeten zetten.

Maar er is wel één opmerkelijk gegeven over coaching, wat ik hier graag met je wil delen.

Coaching biedt structuur

Mensen zijn vaak ellenlang met hun issues of problemen bezig voordat ze de stap richting een coach zetten. Er zit meestal ook geen duidelijke strategie achter de manier waarop mensen naar oplossingen zoeken. Een goede structuur ontbreekt.

Eén van de belangrijkste voordelen van coaching – of het nu gaat om life coaching, loopbaan coaching, HSP coaching, personal coaching of relatie coaching – is dat het structuur geeft aan je ontwikkelingsproces.

Een goede coach helpt je om het probleem af te bakenen en werkt volgens een overzichtelijk stappenplan waardoor er overzicht ontstaat.

Coaching is bovendien een stok-achter-de-deur. Nu ‘moet’ je wel kijken naar je issues en werken aan oplossingen.

Coaching zet je wens of hulpvraag dus echt op de agenda.

Coaching als positief anker

Zodra je start met coaching, zeg je met je hele wezen: nu ga ik er iets aan doen!

Coaching is daarmee te zien als een positief anker: je besluit dat het tijd is om actie te ondernemen, naar je gevoel te luisteren of gehoor te geven aan een diepe wens.

Alleen al het feit dat een coachee letterlijk over de drempel van mijn praktijk stapt, veroorzaakt een aantal positieve reacties. Door coaching op te starten, wordt je hele lijf – je hele systeem –  geactiveerd en voorbereid op datgene wat nodig is.

Coaching biedt zo structuur en zet je vraag of wens dus écht op de agenda. En dat heeft een positieve impact.

Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie!

NLP COACH life coach HSP COACH burnout coaching LOOPBAAN COACH coaching op competenties RET COACH mindfulness coaching HEALTH COACH online coaching PERSONAL COACH

Kennismaken?

Als je wilt weten of ik iets met jouw hulpvraag kan en of er een ‘klik’ is tussen ons dan is het mogelijk om kort (telefonisch) kennis met elkaar te maken. Hierna kun je de beslissing nemen om door te gaan en een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.