Sanne (27) – filmmaker en gymlerares

Functie: filmmaker en gymlerares.

Klachten: oververmoeid, trillen, maagklachten, hoofdpijn.

Duur klachten: ruim een jaar.

Oplossing: lichaamsgerichte therapie, homeopathie, holistisch arts, lezen van (spirituele) boeken.

“Ik miste vooral een stuk spirituele ontwikkeling. Ik had me wel ontwikkeld maar dat spirituele had ik weggedrukt omdat dat niet geaccepteerd wordt in de maatschappij. Nog steeds drukken mensen daar een stempel op. Voor mij is het wel belangrijk en is het nodig om gelukkig te zijn. Om mijn leven meer vanuit mijn kern te laten komen. Om contact te maken met mezelf. Daar zat een grote afstand.

Ik had ook het gevoel dat ik de weg kwijt was vanwege het feit dat ik mijn spirituele ontwikkeling niet toe liet. En dat ik het contact met mezelf verloren was. Ik heb het gevoel dat dit een groot deel van mijn probleem was.

Het verlies van contact met mezelf en onzekerheid zie ik dan ook als hoofdoorzaken van mijn crisis. Ik was onzeker omdat ik mezelf nooit heb kunnen uitten. Ik had het gevoel dat ik niet geaccepteerd werd omdat ik anders was dan anderen. Omdat ik juist heel gevoelig was. Als kind hoorde ik er niet bij maar toen dacht ik, wacht nou maar, later dan zien jullie dat ik belangrijk ben. Want ik ga iets groots, iets belangrijks doen. Dat is een gevoel wat ik had. Maar ik kon dat nooit kwijt.

Ik had dan ook heel erg de behoefte om mijn hart volgen om mijn ‘ding’ te gaan doen. Ik voelde me zelfs gehaast om aan mijn missie te beginnen. Om anderen, in een filmboodschap, te vertellen dat ze ook tot hun kern moeten komen en dat ze ‘echt’ moeten worden omdat het anders heel moeilijk gaat worden. Hopelijk komen mensen er zonder een persoonlijke crisis of burn-out achter dat je gelukkig bent – en meer betekenis hebt – als je je hart volgt.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.