Last van keuzestress? Neem een life coach!

Keuzes maken met behulp van een life coach

Toen ik ruim 10 jaar geleden, in 2007, mijn life coaching praktijk startte, coachte ik vooral zoekende twintigers en dertigers in de quarterlife crisis, ook wel het dertigersdilemma genoemd.

Keuzestress was destijds al een hot topic waar veel life coaches en therapeuten zich mee bezig hielden. Keuzes maken blijkt ook anno 2018 nog voor veel mensen lastig te zijn.

Een groot deel van mijn cliënten in mijn praktijk voor life coaching en therapie worstelen met het nemen van grote, levensbepalende beslissingen.

De absolute top drie onderwerpen die ervoor zorgen dat we eeuwig twijfelen en ‘s nachts wakker liggen te piekeren, hebben betrekking op werk, relaties en het al dan niet ‘krijgen’ van kinderen.

Kiezen is een expressie van je identiteit.

Vroeger  waren bepaalde life events zoals trouwen en kinderen krijgen, heel gewoon. Iedereen deed het rond een bepaalde leeftijd.  Tegenwoordig leven we steeds meer in een individuele authenticiteitscultuur: we willen een leven leiden wat echt bij ons past, wat uniek is en waarin we uitdrukking geven aan onze diepste waarden en passies.

Als life coach beschik ik inmiddels over behoorlijk wat strategieën die cliënten kunnen helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Sparring en feedback (vaste onderdelen tijdens life coaching);  het diepgaand onderzoeken van richtinggevende waarden, passies en talenten; beperkende overtuigingen onder de loep nemen en challengen; concrete doelen formuleren en actieplannen opstellen en – bij hardnekkige twijfels – dilemma coaching.

Als life coach gebruik ik onder andere RET (rationeel emotieve therapie) om goed te kunnen relativeren en andere perspectieven te hanteren. Verder gebruik ik inzichten uit mindfulness tijdens mijn coaching sessies. Daarnaast maakt NLP (neuro linguistisch programmeren) vaak onderdeel uit van de life coaching consults.

Wil je meer weten over mijn werkwijze als life coach? Schroom niet om even te bellen of langs te komen voor een kennismaking!

Wil je meer weten over life coaching?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie met life coach Evelyn 06-81190606 >

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.