Life coaching in Amsterdam

Wat is een life coach?

Een life coach helpt je het beste uit jezelf te halen en ondersteunt je met het vinden van balans in je leven, zowel privé als op je werk. Zelfontplooiing, bewustwording en authenticiteit zijn kernbegrippen bij life coaching.

Life coaching is een vrij snel groeiende vorm van coaching in Nederland. Bij life coaching staat het hele leven van een cliënt centraal.

Waarom een life coach?

Er zijn veel factoren die je uit je evenwicht kunnen halen en een goede life coach ondersteunt je bij het hervinden van de balans in je leven. Om gelukkig en in balans te zijn, is het van belang dat je zelfinzicht hebt en de innerlijke vrijheid voelt die keuzes te maken die echt bij je passen. Een life coach besteedt daarom extra veel aandacht aan het vergroten van je zelfkennis, bewustwording en zelfontplooiing.

Contact

Een life coach of een personal coach?

Een life coach legt de nadruk je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Het gaat om jouw geluk en algehele welbevinden. Daarentegen gaat een personal coach, executive coach, career coach of loopbaancoach meer in op je professionele ontwikkeling. Verder focust een spirituele coach zich op zingeving en een mental coach richt zich vooral op je gedachten en mindset.

Uiteraard kunnen tijdens een coachingstraject verschillende vormen van coaching naast elkaar gebruikt worden. Dit is volledig afhankelijk van jouw jouw wensen, behoeften en doelen. (Life) coaching  is en blijft altijd maatwerk en een goede life coach is flexibel genoeg om in te haken op die zaken die voor jou prioriteit hebben.

Wanneer kies je voor een life coach?

Een life coach kan ondersteuning bieden bij:

  • Het zoeken naar meer zin- en betekenis.
  • Het maken van een belangrijke keuzes
  • De behoefte aan een sparring partner of klankbord
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Ondersteuning bij veranderingen in je leven
  • Stress of onbalans
  • Twijfels over werk of relatie
  • Keuzestress
  • Het dertigersdilemma etc.

Zoek je een goede life coach?

Hoe vind je nu een geschikte life coach? Een klik met je coach is zeker van belang als het gaat om life coaching. De onderwerpen zijn vaak persoonlijk en je moet je goed voelen om dingen te delen en zaken te exploreren.

Ik raad je aan verschillende websites van life coaches intuïtief te scannen (wat doet het met je?) en eventueel contact op te nemen voor een nadere kennismaking.

Lees de testimonials >>

“Ik kwam binnen als een wandelend hoofd. Ik had totaal geen contact meer met mijn gevoel en herkende stresssignalen van mijn lichaam niet. Gelukkig is dat nu anders! Ik leef nu niet meer op de automatische piloot, volg mijn hart en heb weer plezier in de dingen die ik doe.”

Hoe gaat life coaching in zijn werk?

Wat kun je verwachten als je kiest voor life coaching? Tijdens het eerste gesprek maken we nader kennis en bespreken we (een deel van) je levensloop. We onderzoeken waar knelpunten liggen en specificeren je coachvraag. Het doel van het eerste gesprek is dat we samen plan de campagne maken, doelen opstellen en bepalen we wat prioriteit heeft.

Als life  coach gebruik ik verschillende methodes zoals dieptecoaching, sparring en feedback, mindfulness, NLP, RET (Rationeel Emotieve Therapie), visualisaties, huiswerkopdrachten.

Life coaching is een proces en beperkt zich niet tot de sessies alleen. Ik werk praktisch altijd met thuisopdrachten zodat je ook tussen de sessies door gericht nadenkt en bezig bent met je proces.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.