Loopbaan coaching

Zoek je een loopbaan coach of carrière coach?

Als coach zie ik dagelijks mensen in mijn praktijk Boost Your Mood die worstelen met de vraag welke kant ze op willen in hun werkende leven. Hoewel ik al vele mensen op dit vlak heb begeleid, blijft ‘loopbaan’ een boeiend onderwerp om op te coaching.

Loopbaan coaching gaat een stuk verder dan alleen het in kaart brengen van wat sterke eigenschappen. De zoektocht naar wat je wil doen in je werkzame leven is in wezen een zoektocht naar jezelf. Het raakt de kern van wie je bent.

Waarom een loopbaan coach?

Wat kan een loopbaan coach voor je betekenen?

Met behulp van een coach kun je onderzoeken wat je talenten, sterke eigenschappen, waarden, drijfveren en passies zijn. Naast diverse loopbaantesten en talentenanalyses gebruik in mijn praktijk ook persoonlijkheidstesten. Met de inzichten uit deze testen stellen cliënten een loopbaanprofiel op, op basis waarvan voorlopige keuzes gemaakt kunnen worden.

Maar waarom zou eigenlijk naar een coach gaan als jezelf ook een paar boeken kunt lezen of online wat tests kunt doen?

Met een coach kom je in beweging!

Wat is nu precies de meerwaarde van een coach?

In het begin van het coachingstraject dient de coach vaak als de broodnodige stok-achter-de-deur bij het maken van opdrachten en het in kaart brengen van je talenten. Coaching geeft structuur aan je loopbaanonderzoek.

Toch is loopbaan coaching naar mijn idee veel meer dan alleen het in kaart brengen van je talenten. Waar de meerwaarde van een coach ligt, is dat je echt in beweging komt en stapjes gaat zetten.

In mijn coachpraktijk noem ik het onderdeel talentenanalyse slechts de ‘voorwas’. Het echte coachingswerk begint daarna wanneer je in actie moet komen en je gaat oriënteren, netwerken of solliciteren. Vaak lopen cliënten dan tegen een berg van belemmeringen en onzekerheden aan (dat kan ik toch niet? Ik heb niet genoeg ervaring!) en stopt het zoekproces naar een nieuwe baan.

En precies op dit punt ligt de kracht van een goede coach. Een coach ondersteunt je over deze hordes heen te kijken en toch kleine stapjes te zetten richting je loopbaandoel.

Loopbaan coaching of personal coaching?

Loopbaan coaching of carrière coaching wordt bijna altijd persoonlijke coaching. Het gaat erom dat jij als persoon in beweging komt – ook als het lastig wordt of een tijdje flink tegen zit.

Als coach roep ik regelmatig dat ook succesvolle mensen tegenslag hebben gehad en soms twijfelen aan zichzelf. Het gaat erom dat je toch je stapjes zet. Loopbaan coaching vloeit automatisch over in persoonlijke coaching, waarbij ik veelvuldig gebruik maak van technieken zoals NLP of RET-coaching die je helpen om je mindset positief te houden en te leren denken in mogelijkheden.

Meer weten over coaching?

Wil je meer weten over loopbaan coaching?

Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie!

 

NLP COACH life coach HSP COACH burnout coaching LOOPBAAN COACH coaching op competenties RET COACH mindfulness coaching HEALTH COACH online coaching PERSONAL COACH

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.