Panax Ginseng

Panax Ginseng, de koning van de kruiden

Adaptogene kruiden

Adaptogene kruiden, zoals panax ginseng, zijn geneeskrachtige kruiden die het lichaam helpen aan te passen aan veranderende omstandigheden. Adaptogenen ondersteunen het lichaam in geval van een stressoren zoals grote fysieke inspanning, psycho-emotionele stress of een infectie.

Bekijk hier de video over ginseng

Volgens TCM zou ginseng de Chi van alle organen versterken. Ginseng wordt in Azië al duizenden jaren gebruikt als tonicum voor een lang, gezond en vruchtbaar leven.

Ginseng wordt ook wel de ‘koning van de kruiden’ genoemd.

Panax in het Latijn betekent allesgenezer.

Er minstens negen soorten ginseng. De bekendste soorten ginseng zijn de Koreaanse, Chinese en Amerikaanse ginseng. De Aziatische vormen van ginseng (Koreaanse en Chinese ginseng) werken vooral stimulerend. De Amerikaanse ginseng werkt iets rustiger en heeft meer yin-achtige eigenschappen.

Ginseng heeft onder andere effect op het immuunsysteem, de cognitie en het zenuwstelsel (zie voor bronnen mijn video en orthokennis.nl).

Ginseng wordt in het Westen vooral ingezet in supplement-vorm bij vermoeidheid, zwakte en stress.

Wil jij ginseng gaat gebruiken? Doe dan goed je research en slik niet zomaar iets. Let op bijwerkingen en interacties met medicatie zoals in geval van bloeddrukverlagers. Niet in geval van zwangerschap. Maximaal zes weken.

Bekijk hier de video over ginseng

Meer leren over holistische gezondheid? Kijk op de Boost Your Mood Academy!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.