The Work Coaching

Wat is coaching met behulp van The Work?

Byron Katie is een Amerikaanse spreker, auteur en bedenker van een krachtige methode genaamd The Work. The Work wordt veelvuldig ingezet door life coaches, therapeuten en loopbaan coaches. The Work helpt je om stressvolle gedachten goed te analysen en om te buigen in positieve, steunende gedachten.

Coaching met behulp van The Work gaat ervan uit dat het onderzoeken van gedachten de sleutel is tot het veranderen van de emotionele beleving. Het zijn niet zozeer de gebeurtenissen die bepalen hoe jij je voelt, maar de manier waarop je tegen gebeurtenissen aankijkt.

Coaching met The Work lijkt daarin op RET coaching. Cognitieve gedragstherapie, een vorm van psychotherapie die onder meer wordt ingezet bij mensen die veel piekeren, zich somber voelen of onzeker zijn, gaat uit van dezelfde principes. Opvattingen en gedachten sturen je gevoelens en beïnvloeden je gedrag.

Coaching met The Work bied, middels vier krachtige vragen, praktische handvatten om foutjes in het denken op te sporen en slachtofferredeneringen, onrealistische verwachtingen en rampdenken te ontmantelen. Door effectief en realistisch te denken, ga jij je beter voelen en laat je ander, positiever gedrag zien.

The Work coaching in het kort

Een coach die The Work toepast, stelt je in ieder geval de volgende vragen:

Van welk gevoel heb je last en welke gedachte hoort daarbij?

Vraag 1: Is deze gedachte waar?

Vraag 2: Kun je absoluut weten dat het waar is?

Vraag 3: Hoe reageer je als je die gedachte hebt? Geeft de gedachte je stress of rust?

Vraag 4: Wie zou je zijn zonder die gedachte? Hoe voel jij je dan?

Draai nu de oorspronkelijk geformuleerde gedachte om!

The Work coaching helpt je om je gedachten onder de loep te nemen, ineffectieve denkwijzen op te sporen en tot slot positieve, steunende gedachten te formuleren.

The Work coaching wordt vaak gecombineerd met andere vormen van life coaching zoals RET coaching, mindfulness coaching of coaching met behulp van EFT of NLP.

Maak een afspraak of neem contact op voor meer informatie!

NLP COACH life coach HSP COACH burnout coaching LOOPBAAN COACH coaching op competenties RET COACH mindfulness coaching HEALTH COACH online coaching PERSONAL COACH

Kennismaken?

Als je wilt weten of ik iets met jouw hulpvraag kan en of er een ‘klik’ is tussen ons dan is het mogelijk om kort (telefonisch) kennis met elkaar te maken. Hierna kun je de beslissing nemen om door te gaan en een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Ik hoop je snel te ontmoeten in de praktijk!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.