Hein (29) – Bedrijfsanalist

Functie: opstart eigen bedrijf

Vorige functie: bedrijfsanalist.

Klachten: trillen, slecht slapen, stijf, hoofdpijn, vermoeidheid

Duur klachten: 6 maanden, is nog herstellende.

Oplossing: coaching, fysiotherapie.

“Het afgelopen jaar is er heel veel gebeurd. Mijn relatie van 7 jaar ging over. Daarbij waren er ook wat overlijdensgevallen. Dat kwam allemaal tegelijkertijd. Mijn nieuwe functie was de uiteindelijke druppel. Dat viel tegen.

De taak van de consultant is om vervolgopdrachten binnen te halen maar ik ben de eerste drie maanden alleen maar met de verkoop bezig geweest. En als iets mij niet ligt, is het acquisitie plegen. Ik ben veel te eerlijk. Bij een bedrijfsanalyse verkoop je gewoon lucht. Want je weet geen eindresultaat. Ik voel me daar niet gemakkelijk bij. Maar tijdens die verkoopgesprekken, als je wilt scoren, dan moet je af en toe oneerlijk zijn. Als je die handtekening maar binnen hebt dan zien we daarna wel weer verder. Ik kan daar niet tegen.

Ook was er ontzettend veel controle. Mijn baas wilde alles weten. Alles moest verantwoord worden. Dat legde een enorme druk op me.

Mijn vorige functie als bedrijfsleider werd door de familie van mijn ex als zeer minderwaardig beschouwd. Ik kreeg echt duidelijke signalen, van ‘wil je niks beters met je leven doen?’. Men zag geen vooruitgang in mij.

Ik ben ook door de vriendin van de broer van mijn toenmalige vriendin op die functie van bedrijfsanalist gewezen. Zij zag die functie in de krant staan. Ik heb zelf heel erg lang getwijfeld. Ik heb het uiteindelijk ook maar gedaan. Maar is het dan een eigen keuze? Of is het opgelegd? Ik weet dus niet als ik die functie zelf gezien zou hebben in de krant of ik dan ook gereageerd zou hebben.

Het proces waar ik nu inzit door die coachingsgesprekken, is het herinnerd worden aan mijn eigen richtlijn of handleiding. Dat is een heel proces. Daar ben ik nog zoekende naar.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.