Femke (31) – Financieel medewerkster

Functie: financieel medewerker, opleiding tuin- en landschapsinrichting.

Klachten: moe, slecht slapen, black-outs, concentratieproblemen, depressief, angstig, hoofdpijn, nekklachten.

Duur klachten: een jaar.

Oplossing: haptotherapie.

“Ik droeg een masker op mijn werk. Ik was bijna het tegenovergestelde van wie ik in werkelijkheid ben. Ik was afstandelijk, hard, zakelijk en grof af en toe. Maar dat had ik niet in de gaten. Dat was zelfs mijn sterke kant. Ik merkte dat die rol werkte dus ik ging er gewoon mee door.

Maar eigenlijk was ik heel ver van mezelf. Ik had geen contact met mijn eigen lichaam en voelde totaal niet aan waar het misging. Dat heb ik ook nooit geleerd. Nu ben ik meer mezelf. Wat wel tot gevolg heeft gehad dat ik ben ontslagen wegens ‘onverenigbare karakterverschillen’. En dat is nog waar ook.

Wat voor mij ook een belangrijke oorzaak was, is dat ik het erg belangrijk vind iets goed te doen, ook op mijn werk. Ik vind het ook leuk om iets goed te doen, maar vind ik datgene wat ik goed doe ook leuk?! Ik vond er helemaal niks aan! Ik draaide gewoon mee in die molen en het ging mij alleen om het presteren. Dat was voor mij een eye-opener.

Mensen om mee heen verklaren me voor gek hoor. Ik geef een behoorlijk goed salaris op voor een hoop onzekerheid. En die opleiding kost me ik weet niet hoeveel uur in de week. Maar sinds ik hier aan begonnen ben, voel ik me anders. Ik heb meer rust. Zo van: dit is mijn doel. Hier ga ik voor. En het kan me nu in die opleiding niet meer schelen of ik de beste ben of niet. Ik vind het gewoon leuk.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.