Patrick (29) – Ondernemer

Functie: opstart eigen bedrijf; coach.

Vorige functie: leiding geven aan 2000 mensen.

Klachten: zware vermoeidheid, hoofdpijn, nekklachten, depressief, zware benen, concentratieproblemen.

Duur klachten: 3 jaar.

Oplossing: NLP.

“Aanzien was belangrijk. Ik had een grote auto, een dik salaris noem maar op. Ik wilde overal aan mee doen: beleggen, nieuwe telefoons, auto’s. Het was ook een prestatiegerichte organisatie waarin ik niet onder wilde doen voor anderen. Alles draaide om cijfers. En hoe die cijfers daar kwamen te staan, dat maakte niet uit.

Ik moest leidinggeven aan 2000 mensen en dat was te veel, daarin ben ik mezelf ook tegen gekomen. Het woord delegeren, ik kan het spellen, maar ik ben een controlefreak. Ik wilde alles zelf doen. Dus dat ging stapelen. De rest ging dan om zes uur naar huis en ik ging gewoon verder.

Verder was de organisatie toen ik daar kwam werken een stuk kleiner. Doordat de organisatie zo groot werd, kon ik steeds minder beslissingen zelf nemen. Dan moesten weer anderen akkoord geven. Vrijheid staat bij mij hoog in het vaandel. Dus dat je zelf kunt sturen en beslissingen kunt nemen. Dat ik in mijn vrijheid werd ingeperkt, speelde een grote rol.

Ik stond ook op de automatische piloot. Alleen maar werken, werken. Hoofdpijn? Oh, het zal wel weer over gaan. Pijn in mijn keel? Ik zal wel te veel gerookt hebben. Ik had echt nul contact met mezelf. Ik negeerde alle signalen die kwamen. Ik was in een totale mismatch met mezelf. Dat was een belangrijke oorzaak van mijn burn-outklachten. Het niet luisteren naar mezelf. En of dat nu lichamelijk of geestelijk is, gewoon niet luisteren, alles negeren.

Het was eerlijk gezegd een grote façade. Had ik een match met mezelf gehad, dan had ik me afgevraagd waar die nekklachten vandaan kwamen. Wat wil mijn lichaam zeggen met die nekklachten? Misschien dat ik een keer achter die computer vandaan moet? Dat zag ik op dat moment niet in. En dat is nu precies de positieve intentie van mijn burn-out geweest, het weer luisteren naar mezelf.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.