EMDR bij niet-traumatische klachten

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in EMDR therapie

Wat is EMDR therapie?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze therapie is ontdekt door de

psychologe Shapiro en wordt oorspronkelijk toegepast bij cliënten die een hevige traumatische ervaring hebben gehad (PTSS).

EMDR was tot voorkort vooral het terrein van (trauma) psychologen. Maar EMDR therapie is veel breder inzetbaar.

Orthomoleculaire therapie Amsterdam

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Orthomoleculaire therapie

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie, ook wel orthomoleculaire geneeskunde genoemd, staat voor het ondersteunen van het lichaam door organen te voorzien van optimale hoeveelheden vitaminen, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten. Binnen de orthomoleculaire therapie wordt gestreefd naar de juiste hoeveelheden van biochemische stoffen, die van nature in het lichaam voorkomen.

Darmtherapie

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Orthomoleculaire therapie

Darmtherapeut Amsterdam

Als orthomoleculair therapeut houd ik me bijna dagelijks bezig met de werking van de darmen. Darmklachten komen zeer veelvuldig voor en spelen bij veel aandoeningen een rol, zowel fysiek als mentaal. Daarom is darmtherapie vaak een wezenlijk onderdeel van het werk van orthomoleculair therapeuten.

Long COVID orthomoleculair behandelen

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Coronavirus, Covid-19-virus

Wat is Long COVID?

Long COVID wil zeggen dat mensen die besmet zijn geweest met het COVID-19 virus nog lang last houden van restklachten. Het gaat om langdurige corona waarbij klachten weken tot maanden na de infectie met COVID-19 aanhouden. Soms lijken klachten bijna chronisch te worden. Naar schatting heeft maximaal 1 op de 5 personen 4 of 5 weken na een positieve test nog klachten.

Een andere naam voor Long COVID is PASC, Post-Acute Sequelae of SARS-CoV-2 Infection. 

Long COVID patiënten kloppen veelvuldig aan bij orthomoleculair therapeuten. Orthomoleculaire therapie is zeer geschikt bij niet acute, niet levensbedreigende chronische klachten, zoals long COVID.

Life coach Amsterdam

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Coaching

Life coaching

Al bijna 15 jaar werk ik als life coach in Amsterdam. Het maakt niet uit hoe lang ik al werk als life coach, het blijft voor mij interessant, vernieuwend, verdiepend en uitdagend.

Wat mij opvalt, is dat ik door de jarenlange training sneller scherpe feedback geef en eerder tot de kern kom tijdens life coaching sessies. Effectief feedback kunnen geven is een kwestie van ervaring en valt niet uit een boekje te leren. Soms betekent dit dat een life coaching ‘traject’ iets korter duurt dan toen ik net startte als life coach. Maar dat is niet altijd zo. Als life coach volg ik het tempo van mijn cliënten.

Ik schrijf het woord ‘traject’ bewust tussen haakjes. Life coaching sessies verlopen nu eenmaal niet volgens een uitgestippeld plan of vaste routine. Als life coach kijk ik steeds opnieuw naar wat een cliënt nodig heeft om verder te komen en doelen te realiseren. Tijdens een coaching traject kunnen coaching doelen wijzigen. Soms komt na een paar coaching sessies het ware doel pas naar boven.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie met life coach Evelyn 06-81190606 >

Als life coach heb ik de taak om me voortdurend af te stemmen op mijn cliënt. Dit vraagt naast inlevingsvermogen ook flexibiliteit en het vermogen tijdens een coach sessie in het nu te zijn.

Een life coach moet bereid zijn om vooropgestelde plannen, paradepaardjes en eigen belang los te laten om de behoefte van een cliënt goed te kunnen volgen. Dit maakt life coaches overigens niet grenzeloos.

Ik heb met de jaren steeds beter geleerd om te luisteren naar mijn gevoel en grenzen te uiten. Je kunt er niet voor een ander zijn als je niet voor jezelf zorgt. Life coaching vraagt om verbinding met mezelf en met de ander. Juist dit maakt life coaching zo boeiend en afwisselend.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie met life coach Evelyn 06-81190606 >

Orthomoleculaire therapie: ontlastingsonderzoek

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Orthomoleculaire therapie

Ontlastingsonderzoek

Waarom ontlastingsonderzoek laten doen bij een orthomoleculair therapeut?

Ontlastingsonderzoek is tijdens de orthomoleculaire behandeling vaak de eerste stap in het achterhalen van oorzaken van maag- en darmklachten.

Als orthomoleculair therapeut zie ik regelmatig cliënten die zich voor honderden euro’s hebben laten testen op voedingsintoleranties en vervolgens (zelfs na het elimineren van bepaalde voeding) nog steeds last hebben van maag- en darmklachten en het prikkelbare darm syndroom.  

Voordat je gaat testen (bloedtest) op voedingsintoleranties, voedingsovergevoeligheden of voedselallergieën zou ik een ontlastingsonderzoek aanraden. Door middel van een ontlastingsonderzoek krijg je een overzicht van hoe het gesteld is in de darmen. Het gaat verder dan alleen het testen op voedingsovergevoeligheden- en allergieën. Het gaat erom dat het hele milieu in de darmen verbetert. Dit maakt je ook minder gevoelig voor bepaald voedsel.

Testen op voedingsintoleranties

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Orthomoleculaire therapie

Als orthomoleculair therapeut krijg ik vaak het verzoek van cliënten om onderzoek te doen naar voedselintoleranties. Het laten testen op voedingsintoleranties kan heel nuttig zijn. Als je eenmaal weet op welke voeding je lichaam reageert, kun je deze voedingsmiddelen vermijden waardoor klachten kunnen afnemen en het herstel van je lichaam mogelijk vlotter verloopt.

Corona, overgewicht, leptine en resveratrol

Geschreven door Evelyn op . Geplaatst in Coronavirus, Covid-19-virus

Complicaties bij Corona-infectie en verhoogde leptinespiegels

Kort na de uitbraak van het Coronavirus, COVID-19, concludeerden artsen dat vooral mensen met overgewicht, obesitas en diabetes type-2 op de IC belanden. Dit deed direct alarmbellen rinkelen: wat maakt dat juist deze groep mensen zo gevoelig is voor een slecht verloop bij een infectie met het Coronavirus?