Het Dertigersdilemma

Klik hier om het dertigersdilemma te bestellen

Rond de dertig lijkt het wel permanent spitsuur in je hoofd. Grote beslissingen moeten worden genomen op het gebied van carrière, relaties, kinderen en huis. De meeste dertigers hebben het ogenschijnlijk prima voor elkaar. En toch knaagt er iets. Het dertigersdilemma, of de quarterlife crisis. Het zoveelste modeverschijnsel, of een serieus probleem?

Nienke Wijnants deed onderzoek naar het fenomeen en ontdekte dat maar liefst drie kwart van de hoger opgeleiden tussen de 25 en 35 jaar in meerdere of mindere mate kampt met zogenaamde dertigersdilemma’s.

Dertigers van nu zien zich geconfronteerd met een schier oneindige hoeveelheid keuzemogelijkheden in vrijwel elk aspect van het leven. Samenwonen, trouwen, of toch maar niet? Wel of geen kinderen en wanneer? Carrière maken, voor jezelf beginnen, vrijwilligerswerk in Afrika, of toch eerst die wereldreis?

Daarnaast heerst het beeld dat het ideale leven maakbaar is en ervaren dertigers op steeds jongere leeftijd al de druk van de grote, existentiële vragen. Zit ik wel op het juiste spoor? Wat is het nut van mijn leven eigenlijk? Is dit het nu?

Het dertigersdilemma is een boek voor en over dertigers. Het gaat in op alle aspecten van de twijfels en vragen van jonge hoger opgeleiden van nu. Het boek staat vol met tips en adviezen voor dertigers en voor hen die met dertigers werken of leven.

Nienke Wijnants is psycholoog en loopbaanadviseur. Aan de Universiteit van Amsterdam doet ze promotieonderzoek naar dertigersdilemma’s. Daarnaast schrijft ze columns en geeft ze in binnen- en buitenland lezingen en workshops voor en over dertigers.

Klik hier om het dertigersdilemma te bestellen

Quarterlife

Klik hier om Quarterlife te bestellen

Twintigers van nu zijn individualistisch en ambitieus. Ze vragen zich voortdurend af: wat maakt mij nou écht gelukkig?

Twintigers zitten in een levensfase waarin ze zelfstandig zijn maar zich ook nog ontwikkelen. Ze maken keuzes op het gebied van studie, werk en relaties. Deze fase _ de quarterlife _ duurt tegenwoordig ongeveer van je achttiende tot je dertigste.

In de quarterlife ben je bezig een plek in de wereld te veroveren. Je zoekt naar antwoorden op serieuze levensvragen. Dit brengt twijfels en onzekerheden met zich mee en kan soms zelfs leiden tot een quarterlifecrisis.

Quarterlife is een boek voor en over quarterlifers. Het biedt handvatten en is een verkenning van de onderwerpen die quarterlifers bezighouden _ hun kansen, kopzorgen en keuzes.

Aik Kramer (1980) is bestuursrechtadvocaat en mediator. Hij is oprichter van GenerationWhy, een platform voor jonge mediators.

Klik hier om Quarterlife te bestellen

Spiritualiteit werkt in de dertigersdip

Klik hier om spiritualiteit werkt in de dertigersdip te bestellen

Het dertigersdilemma staat volop in de belangstelling. Dertigers van nu zouden besluiteloos zijn omdat ze te veel keuzes moeten maken. Volgens Evelyn Prinsen is er meer aan de hand: kiezen is een expressie van je diepste zelf.

De dertigersdip raakt de kern van wie je bent en wat je wilt worden. Het is volgens Prinsen een identiteitscrisis die wordt gekenmerkt door een complexe zoektocht in het leven. Spiritualiteit werkt om de blik naar binnen te richten en de juiste keuzes te maken.

Met veel inspirerende tips en oefeningen om de aandacht te richten op datgene wat je als quarterlifer écht wilt in het leven.

In zeven korte hoofdstukken wordt het begrip dertigersdip uitgediept. De schrijfster legt de oorzaken uit, verklaart waarom dertigers zoveel moeite hebben om keuzes te maken en gaat in op de rol die de omgeving speelt. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met handvatten om tot zelfanalyse te komen en een boekentip. Het boek heeft een handzaam formaat, is kernachtig geschreven en mooi vormgegeven.

Klik hier om spiritualiteit werkt in de dertigersdip te bestellen

Quarterlife Crisis

Klik hier om Quarterlife Crisis te bestellen

Are you torn between climbing the career ladder or throwing on a sarong in Goa? Do all your mates seem more successful and sorted than you do? Are you suffocated by choice, responsibility, and self-doubt? Are money, homelife and relationships stressing you out? Do these questions just make you want to crawl back under your duvet? Surprisingly you are not alone you could be in the middle of a quarterlife crisis.

Klik hier om Quarterlife Crisis te bestellen

Eten, bidden, beminnen

Klik hier om Eten, bidden, beminnen te bestellen

Op haar dertigste heeft Elizabeth Gilbert alles wat een hoogopgeleide, ambitieuze westerse vrouw zich kan wensen: een aardige man, een heerlijk huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig en tevreden te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Er volgt een scheiding, een hevige depressie en een mislukte liefde. En dan besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: ze zegt haar baan op en reist een jaar lang alleen de wereld rond.

Ze bezoekt drie landen om verschillende aspecten van zichzelf tegen het licht te houden: Italië, waar de kunst van het genieten wordt hooggehouden; India, dat een bron van devotie en meditatie vormt en Indonesië, waar Elizabeth de balans zoekt tussen wereldse genoegens en spirituele diepgang. Daar wordt ze leerling van een oude, tandeloze medicijnman en loopt ze uiteindelijk haar grote liefde tegen het lijf.

Klik hier om Eten, bidden, beminnen te bestellen

Conquering Your Quarterlife Crisis

Klik hier om Conquering Your Quarterlife Crisis te bestellen

The practical followup to the acclaimed bestseller In 2001, the groundbreaking book Quarterlife Crisis® addressed the unique and unsettling trials of entering modern adulthood. For the first time, it identified how twentysomethings were lost and confused, and lamented the absence of a guide-a roadmap with solutions for how to emerge from the crisis successful, happy, and sane. Now, the author of Quarterlife Crisis® delivers that roadmap.

Alexandra Robbins goes beyond defining the problem of the quarterlife crisis and puts readers on the path to conquering it. She asks-and answers-the tough, soul-searching questions that keep young adults awake at night: – How do I weigh doing what I love versus making money? – Will I ever find my “”soul mate””? – Why is it so hard to make friends? – Why are my twenties so different from what I expected? With new voices as well as follow-up interviews with some of the original Quarterlife Crisis® twentysomethings, Conquering Your Quarterlife Crisis® is the new go-to guide for people who want it all…but just aren’t sure what that is yet.

Klik hier om Conquering Your Quarterlife Crisis te bestellen

Vrouw met Pit

Klik hier om Vrouw met Pit te bestellen

Hoe voel je je eigenlijk? En hoe lang is het geleden dat je jezelf die vraag stelde? Is er wel genoeg aandacht voor jou? Ben je je eigen beste vriendin? Hoe staat het met de spoken en de kritische stem in je hoofd? Vaak is het leven zo druk en je agenda zo volgepropt dat je aan inspiratie niet meer toekomt. En jaren later vraag je je opeens af: Is dit het nou? Is dit mijn leven zoals ik dat wil?

Geloof me: ik snap je. In een vorig leven was ik organisatieadviseur. Huisje, boompje, beestje: ik had alles goed voor elkaar. Toch was het niet mijn eigen leven. En na de benodigde burn-out, wilde ik het anders. Dit boek vertelt over de ontdekkingstocht die volgde. Over mijn valkuilen, spoken en hardnekkige patronen. Maar ook over mijn ontdekkingen en inzichten. Wil je je passie, intuïtie en talenten zien, erkennen, voeden en ontwikkelen? En er vervolgens naar leven?

Klik hier om Vrouw met Pit te bestellen

Hoe mensen keuzes maken

Klik hier om Hoe mensen keuzes maken te bestellen

Hoe kiezen mensen uit de vele mogelijkheden waarvoor zij zich – iedere dag opnieuw – gesteld zien?

Dit boek biedt een helder overzicht van de meest recente kennis over menselijk keuzegedrag. Daarbij gaat de auteur in op de grote invloed van de omgeving en de rol van het onbewuste. Bovendien komen de nieuwste inzichten uit de neurobiologie aan bod. Het boek is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met en/of interesse heeft in menselijk keuzegedrag en de vraag hoe dat kan worden beïnvloed. Hoe kunnen mensen bijvoorbeeld worden verleid tot een gezondere levensstijl? Tot energiebesparend gedrag? Tot een verstandige financiële planning? Dit boek biedt nieuwe en veelbelovende perspectieven voor antwoorden op dit soort vragen.

Will Tiemeier is medewerker van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

Klik hier om Hoe mensen keuzes maken te bestellen

De Paradox van Keuzes

Klik hier om De Paradox van Keuzes te bestellen

Meer keuzes betekent meer mogelijkheden, maar ook meer twijfel. Barry Schwartz beschrijft en analyseert hoe mensen worden overladen met keuzes. Of we nu een spijkerbroek, kop koffie of telefoonabonnement kopen dan wel een opleiding kiezen; alledaagse beslissingen zijn in toenemende mate complex geworden door de overweldigende overvloed aan keuzes.

Aan de hand van sprekende voorbeelden uit psychologisch en marketingonderzoek laat De paradox van keuzes zien hoe mensen die overvloed omgaan. Je leert eruit hoe je kunt zorgen dat je die niet meer als belastend ervaart. Het boek leert je sneller keuzes te maken en sneller tevreden te zijn, zodat je meer tijd overhoudt voor dingen die je écht belangrijk vindt.

Klik hier om De Paradox van Keuzes te bestellen

Beslissen doe je zo

Klik hier om Beslissen doe je zo te bestellen

We leven in een maatschappij vol keuzes. Maar beslissingen nemen en knopen doorhakken is voor heel veel mensen erg moeilijk. Bijna alles is mogelijk en de meeste alternatieven zijn algemeen geaccepteerd. Omdat mensen hun toekomst zelf in de hand hebben, en juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn, willen ze echter vooral de goede beslissing nemen en geen kansen laten liggen of vergooien.

Beslissen doe je zó laat zien hoe je om kunt gaan met keuzes en welke psychologische processen daarbij meespelen. Voor twijfelaars, voor overhaaste beslissers en voor alle anderen die nieuwsgierig zijn naar de psychologie van het kiezen. Het gaat erom effectief te beslissen zonder onnodige keuzestress.

Klik hier om Beslissen doe je zo te bestellen

Dromen, durven, doen

Klik hier om Dromen, durven, doen te bestellen

Waarom houden we de meeste veranderingen niet vol? Wat bepaalt 95% van je gedrag (zonder dat je het merkt)? Hoe ontwikkel je met succes nieuwe, effectieve gewoontes? Wat zijn de geheimen van échte, blijvende verandering? Iedereen heeft dromen op het gebied van werk, relatie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Maar wat is er eigenlijk nodig om de stap van DROMEN, naar DURVEN en uiteindelijk DOEN.

Klik hier om Dromen, durven, doen te bestellen