Wat is Lichaamsgerichte psychotherapie?

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je langere tijd psychische klachten hebt, komt dit uiteindelijk veelal tot uiting in het lichaam. Dit kan resulteren in lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, gespannen nekspieren, buikpijn, rugpijn etc. Psychisch sterke mensen daarentegen zijn vaak heel stressbestendig en kunnen beter pijn verdragen.

Lichaamsgerichte psychotherapie leert je bewust te worden van de psychologische betekenis van het lichaam. Door middel van (lichaamsgerichte) oefeningen, gesprekken, inzicht in lichaamstaal, kleurentherapie en meditatie leer je gebruik te maken van de wijsheid van je lichaam. Dit zorgt voor een herstel van de harmonie tussen lichaam en geest. De energie gaat weer meer stromen en er ontstaat ruimte voor oplossingen.

Wil je meer weten of vrijblijvend kennismaken? Dat kan!

Maak een afspraak voor een gratis kennismaking

Voor wie is Lichaamsgerichte psychotherapie?

Lichaamsgerichte psychotherapie kan ondersteunend werken bij:

  • Depressieve stemmingen
  • Gebrek aan motivatie, lusteloosheid, vermoeidheid
  • Stress, burn-out klachten
  • Onzekerheid, angsten
  • Onrust, prikkelbaarheid
  • Lichamelijke klachten
  • Gebrek aan energie
  • Relatieproblemen
  • Zingevingsvragen

Wat levert Lichaamsgerichte psychotherapie op?

Lichaamsgerichte psychotherapie gebruikt het lichaam als ingang om contact te maken met jezelf. Door het vergroten van je lichaamsbewustzijn weet je beter wat er in je omgaat en waar je werkelijk behoefte aan hebt. Je leert te luisteren naar wat je lichaam jou te vertellen heeft. In plaats van je leven vooral te laten leiden door je ‘hoofd’ en je rationele denken leer je de wijsheid van je lichaam weer te gebruik. Gevoelens dienen weer als richtingaanwijzer waardoor je gemakkelijker kunt varen op je innerlijk kompas.

Hoe werkt het?

Bij Boost Your Mood start de behandeling met een uitvoerig onderzoek naar de oorzaak van je klachten. Pas dan kunnen we werken aan oplossingen en aan herstel. Op basis van de uitgebreide anamnese wordt het behandelplan opgestart. Wat we precies gaan doen en in welke volgorde, bepalen we uiteraard samen.

Voor een optimaal resultaat wordt Lichaamsgerichte psychotherapie meestal gecombineerd met praktische psychologie (Rationeel-emotieve therapie, NLP, Aandachtsgerichte cognitieve therapie) en/of Orthomoleculaire geneeskunde (voedingstherapie).

Het aantal sessies ligt tussen de 5 en 10.

Vergoedingen verzekeraars

Therapiesessies worden door veel verzekeraars gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit het aanvullende pakket. Hiervoor heb je geen verwijzing nodig van je huisarts en dit heeft geen invloed op je eigen risico.

Als je wilt weten of ik iets met jouw hulpvraag kan en of er een ‘klik’ is tussen ons dan is het mogelijk om kort kennis met elkaar te maken (half uur). Hierna kun je de beslissing nemen om door te gaan en een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Ik hoop je snel te ontmoeten in de praktijk!

Neem vrijblijvend contact op! >