Naast stress is er nog een reden waardoor de schildklier in de problemen kan komen en zijn taken niet goed kan uitvoeren: een onvolwaardig voedingspatroon.
De schildklier gebruikt veel stoffen voor de vorming van het schildklierhormoon thyroxine. Hoe komt de schildklier nu aan deze nutriënten? Wat moet je daar voor eten?
Eten uit de zee voorziet voor een belangrijk deel in de ‘voedingsbehoefte’ van de schildklier. Met zeevoedsel bedoel ik schaaldieren en schelpdieren zoals garnalen, krabben, mosselen of oesters en vis. Deze voedingsmiddelen bevatten veel tyrosine, het aminozuur waar het schildklierhormoon thyroxine uit gevormd wordt.
Een holistische benadering van mentale klachten? Neem contact op!
Hoeveel keer per week eet jij vis of ander zeevoedsel? Hopelijk doe je het iets beter dan de gemiddelde Nederlander die slechts één keer per drie weken vis eet (en dit aantal is inclusief vissticks!). In een jaar consumeren Nederlanders gemiddeld zo’n 3,6 kilogram vis per persoon. Niet echt cijfers om vrolijk van te worden, zeker als je daar tegen afzet dat de meeste Hollanders meer dan 30 kilo suiker per jaar consumeren!
Bovendien is een goed functionerende schildklier afhankelijk van diverse cofactoren (vitaminen, mineralen en andere hulpstoffen) waaronder jodium en selenium.
Wil je weten wat je het beste kunt eten om stress te lijf te gaan en je schildklier goed te kunnen voeden? Neem dan contact met mij op.
Naast therapeut en coach ben ik goed onderlegd op het gebied van voeding en suppletie. Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde kan ik je gericht voedingsadviezen geven die de schildklier ondersteunen.
Door een gecombineerde aanpak van lichaam (voeding, suppletie, beweging) en geest (coaching, ontspanning, psychologische interventies, een positieve mindset), boeken cliënten vaak sneller resultaat.